Blogstafet
-
Anmeldelse af bogen Offentlig effektivisering
Ny bogs ambition er klar: For at finde de bedste løsninger, må aktørerne bringes sammen til debat og dialog. Uanset faglig baggrund og institutionel tilknytning. ”Offentlig effektivisering” er første udgivelse i serie med debatstafetter fra Jurist- og Økonomforbundets Forlag, og den giver interessant indsigt på flere niveauer.
-
Den bedste fremtid for børnene
Kommunalbestyrelserne og topledelserne skal løfte blikket, vende processen rundt – og tage udgangspunkt i børnene. Kun med dyb empati og indsigt i børnenes hverdag og virkelighed, opnår vi helhedssynet til at udvikle nye undervisningsformer og målsætninger. Det er kommunernes opgave efter forhandlingerne.
-
Livsduelige børn lærer bedst
Er pædagogerne i færd med at ophæve ”konsensus” om folkeskolens kerneydelse? Det mener jeg ikke. Jeg mener snarere, at folkeskolen umærkeligt har bevæget sig ud på kanten af den egentlige intention med skolen. Vi skal til at betone betydningen af det brede læringsperspektiv og fokusere på livsduelighed og dannelse frem for snæver læring. Her har pædagogernes faglighed vist sig at være et godt supplement til lærerfagligheden.
-
Hvordan udfyldes folkeskolens nye ledelsesrum?
En lidt grovkornet tegning viser en skole, hvor lederne leder, lærerne underviser og eleverne dannes, lærer og udvikler kompetencer i tre ret adskilte processer. Derfor skal skolelederne klædes på til at lede indad i selve skolens hjerte; undervisningen og elevernes udbytte af den.
-
Det er lettere at tale om undervisning end at tale om læring
Vidtspændende politiske generaliseringer inficerer den pædagogiske tænkning om skolen i Danmark. Vi mangler et pålideligt sprog om læring, som kan hjælpe os til at flytte fokus tilbage til elevens læreproces. Ikke det faglige indhold, ikke læreren, ikke forældrene og ikke elevernes udvikling og trivsel, men ind mod elevens læreproces.