Bødestraf for at nægte mundbind

I morgen, lørdag, træder kravet om mundbind i offentlig transport i kraft. Reglerne for hvorledes det skal håndhæves er nu offentliggjort.

Mette Frederiksen kunne ved sit pressemøde sidste lørdag fortælle, at der skulle indføres et nationalt krav om mundbind. Det krav træder i kraft i morgen, lørdag, og nu er bekendtgørelsen om kravet blevet offentliggjort på retsinformation.dk.
 
Her fremgår det, at man kan straffes med bøde, hvis man nægter at forlade et offentligt transportmiddel efter man er blevet bedt om at forlade det, på grund af manglende mundbind.
 
Personalet i offentlige transportmidler har fået retten til at bortvise de passagerer, der ikke efterlever kravet. 
 
Ligesom passagererne skal personalet i den offentlige transport bære mundbind. Det er arbejdsgiverne i den offentlige transport, der skal sikre, at deres ansatte bærer mundbind. Det skal de så længe de befinder sig i et transportmiddel eller på en station.
 
En af grundene til at indføre krav om mundbind er ifølge transportminister Benny Engelbrecht, at der sikres klare rammer for, hvordan passagererne skal agere. 
 
Der er kun få undtagelser for mundbindskravet. Børn under 12 samt ældre med demens eller vejrtrækningsproblemer kan tage offentlig transport uden mundbind. Ligeledes gælder kravet heller ikke for folk med fysisk eller nedsat svækkelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også