Bødestraf for at nægte mundbind

I morgen, lørdag, træder kravet om mundbind i offentlig transport i kraft. Reglerne for hvorledes det skal håndhæves er nu offentliggjort.

Mette Frederiksen kunne ved sit pressemøde sidste lørdag fortælle, at der skulle indføres et nationalt krav om mundbind. Det krav træder i kraft i morgen, lørdag, og nu er bekendtgørelsen om kravet blevet offentliggjort på retsinformation.dk.
 
Her fremgår det, at man kan straffes med bøde, hvis man nægter at forlade et offentligt transportmiddel efter man er blevet bedt om at forlade det, på grund af manglende mundbind.
 
Personalet i offentlige transportmidler har fået retten til at bortvise de passagerer, der ikke efterlever kravet. 
 
Ligesom passagererne skal personalet i den offentlige transport bære mundbind. Det er arbejdsgiverne i den offentlige transport, der skal sikre, at deres ansatte bærer mundbind. Det skal de så længe de befinder sig i et transportmiddel eller på en station.
 
En af grundene til at indføre krav om mundbind er ifølge transportminister Benny Engelbrecht, at der sikres klare rammer for, hvordan passagererne skal agere. 
 
Der er kun få undtagelser for mundbindskravet. Børn under 12 samt ældre med demens eller vejrtrækningsproblemer kan tage offentlig transport uden mundbind. Ligeledes gælder kravet heller ikke for folk med fysisk eller nedsat svækkelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Lovgivning
  Bred politisk enighed om udvidet sorgorlov

  Den brede politiske aftale om at udvide retten til sorgorlov til seks måneder (26 uger) for forældre, der mister børn under 18 år, er nu sendt i høring. Lovforslaget skal behandles i oktober og træde i kraft ved årsskiftet.

 • 18.08.20 Lovgivning
  Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

  Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

 • 13.08.20 Lovgivning
  Nu skal racismeparagraffen afskaffes

  Med et nyt borgerforslag vil en gruppe danske borgere forsøge at få Folketinget til at afskaffe straffelovens paragraf 266 b, der ulovliggør ytringer som truer, forhåner eller nedværdiger en gruppe personer på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Paragraffen er populært kendt som racismeparagraffen.

 • 11.08.20 Lovgivning
  Sådan ender feriepengesagaen: Tre uger der beskattes som almindelig indkomst

  Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst. Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat i Folketinget tirsdag.

 • 01.07.20 Lovgivning
  Fra i dag er dyre kviklån forbudt

  Fra onsdag den 1. juli 2020 er det forbudt at udbyde de dyre forbrugslån, der har ført til gældsproblemer for mange danskere.