Bøn til justitsminister: Sig, når bandemedlemmer forlader fængslet

Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beder justitsministeren om et overblik over personer med rocker- og bandetilknytning på vej på fri fod.

Endt afsoning er ikke bare en chance for en tremmefri tilværelse, men en chance for en ny start.

Derfor er det afgørende, at Københavns Kommune får hurtig besked, når rocker- eller bandemedlemmer er på vej ud af fængslet.

Sådan lyder opfordringen i et brev, som beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), har sendt til justitsminister Nick Hækkerup.

”Når borgere med relation til de kriminelle bandemiljøer kommer ud af fængslet og søger om ydelse, sætter vi som kommune alt ind på, at de skal sættes i sving. De skal aktiveres og have hjælp til at finde job, uddannelse og en vej ud af kriminalitet. Men en stærk tidlig indsats fra os kræver, at vi ved, at de er på vej,” siger borgmesteren.

Men det halter lige nu med, at kommunen kan få et samlet overblik over, hvor mange fængslede med rocker- eller bandetilknytning, som løbende løslades fra landets fængsler og kommer tilbage i byens gader.

Konkret har politiet meddelt kommunen, at de af monitorerings- og efterforskningshensyn principielt ikke deler denne type oplysninger.

”Jeg har fuld forståelse for, at der er vigtige hensyn, der skal tages, når det gælder deling af oplysninger om borgeres relationer til organiserede kriminelle miljøer. Men vi har brug for at få at vide, hvor mange løsladte med rocker- eller banderelation vi vil komme til at tage imod, så vi kan hjælpe dem med at få det bedste mulige ud af deres løsladelse: et nyt liv. Vi har brug for at blive bedre orienteret end nu,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

25 procent kommer fra fængslet

Siden 2018 har Københavns Kommune styrket indsatsen over for ledige med rocker-eller bandetilknytning. En specialenhed under Jobcenter København holder dem til ilden og hjælper dem med at komme videre i livet.

Sidste år kom ca. 25 procent af bandemedlemmerne, som var en del af kommunens indsats over for personer med tilknytning til rocker-eller bandemiljøerne, i kontakt med specialenheden direkte fra løsladelse eller varetægtsfængsling. Derfor skal videndelingen om kommende løsladelser være bedre, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard:

”Det er alfa og omega, at vi har et overblik, som gør os i stand til at planlægge, hvordan vi skal tage imod dem, når de kommer ud af fængslet. Jo før vi ved besked om løsladelse, des hurtigere kan vi forberede den rigtige indsats. Dermed højner vi også chancerne for, at deres seneste fængselsophold også bliver deres sidste”.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.