Bogh bliver ny direktør på Statens Museum for Kunst

Mikkel Bogh kommer til at efterfølge Karsten Ohrt som direktør på Statens Museum for Kunst.

Det bliver Mikkel Bogh, der kommer til at stå i spidsen for Statens Museum for Kunst og 180 ansatte.

Bogh blev torsdag udnævnt som ny direktør af kulturminister Marianne Jelved (R).

- Med Mikkel Bogh er der fundet en både vidende, erfaren og visionær direktør til landets hovedmuseum for billedkunst, Statens Museum for Kunst, siger Marianne Jelved.

- Museet er inde i en spændende udvikling, og jeg ser frem til at følge Mikkel Boghs arbejde med at gøre det endnu mere levende og dynamisk, siger ministeren.

Mikkel Bogh er 50 år og mag.art. i kunsthistorie. Han har været rektor for Kunstakademiets Billedkunstskoler siden 2005, herunder i perioden efter sammenlægningen af Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg i efteråret 2012.

- Jeg kan ikke forestille mig en mere spændende og betroet opgave end at skulle stå i spidsen for Statens Museum for Kunst og sammen med medarbejderne gøre museet til en åben kunstinstitution, siger Mikkel Bogh.

Den nye direktør, der overtager stillingen efter Karsten Ohrt, der forlod sin stilling ved årsskiftet for i stedet at blive formand for Ny Carlsberg Fondets bestyrelse, tiltræder stillingen 1. maj 2014.

Statens Museum for Kunst bygger på en samling af over 700 års kunst. Samlingen stammer helt tilbage fra 1521, hvor den tyske maler Albrecht Dürer skriver i sin dagbog, at den danske kong Christian 2. har fået "de bedste stykker af alle mine tryk".

Og sådan blev grundstenen til Statens Museum for Kunst lagt, skriver museet på sin hjemmeside.

/ritzau/

 
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.