Borger testamenterer 400.000 til ældrecenter

Ældre- og plejecenter på Thyholm har fået over 400.000 i arv fra nøjsom ungkarl, der døde i januar. Pengene kommer oven i en tidligere gave på en halv million fra samme borger.

Ældrecentret Solvang på Thyholm har fået testamenteret 405.107,94 kr. fra en tidligere beboer.

Pengene kommer fra Jens Kristian Foged, der allerede i 2008 gav 500.000 kr. til ældrecentret arvefond til glæde og gavn for beboerne på Ældrecentret Solvang.


Jens Kristian Foged boede de sidste par år han levede på Solvang. Han var en nøjsom ungkarl, som havde levet af fiskeri. Ved sin død i januar i år testamenterede han 2/3 af sin arv til Kræftens bekæmpelse og 1/3 til Solvang.

- Vi er meget taknemmelige for arven. Pengene giver os mulighed for at tage på udflugter, holde fester og arrangere andre oplevelser for beboerne, som ikke kan betales via den daglige drift, fortæller leder af Ældrecentret Solvang Ruth Siersbæk.

Arvefonden har en bestyrelse, der består af både beboere, pårørende, ældrecentrets vennekreds, medarbejder og funktionsleder. Når fonden rummer mere end kr. 500.000, deltager en kommunalpolitiker også i bestyrelsesarbejdet

Fonden holder to årlige møder. Ved næste møde i løbet af efteråret vil bestyrelsen tage stilling til de ønsker, der måtte være kommet fra beboere og personale og til, hvordan ældrecentret skal fejre arvegaven fra Jens Kristian Foged.

Emneord: Plejecenter, Ældrecenter, Arv
Struer Kommune på DenOffentlige.dk Struer Kommune
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.01.18 Janus Jensen
  Arv og testamente

  Der er faktisk ikke ret mange der er opmærksom på muligheden.

  Har du ingen arvinger, vil din arv gå til det offentlige, men du kan med et gyldigt testamente selv bestemme at give din arv til en særlig arvtager, som i dette tilfælde.

  Det er en rigtig god måde at sikre, at din arv går til et formål du kan stå inde for.

  Læs eventuelt om de 3 arveklasser på http://Juralia.info her

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 26.09.16 Velfærd
  Her er den nationale demenshandlingsplan

  PRESSEMEDDELELSE – Tre nationale mål og 27 konkrete initiativer skal løfte demensindsatsen og gøre Danmark demensvenligt. Sundheds- og ældreministeren vil sikre en højere og mere ensartet kvalitet i behandlingen og plejen af mennesker med demens og i hjælpen til de pårørende.

 • 04.01.16 Velfærd
  Ældre på plejecentre og i egen bolig er tilfredse med hjælpen

  Mere end 8 ud af 10 ældre, der bor på plejehjem eller i plejebolig, er tilfredse med den hjælp, de får. Tilfredsheden er også høj blandt ældre, der modtager hjemmehjælp i egen bolig. Det viser en ny undersøgelse, som Sundheds- og Ældreministeriet og KL offentliggør i dag.

 • 30.09.15 Infrastruktur
  Greve Kommune fortsætter selv drift af plejecenter

  Greve Kommune udliciterer ikke driften af plejecenteret til private, men bevarer det på kommunale hænder. Kontrolberegning gjorde udslaget.

 • 26.03.15 Velfærd
  Udbud skal udvikle ældreplejen i Haderslev

  Det kan blive driften af Hiort Lorenzen Plejecenter og plejedistrikterne Fjorden og Braine, der i 2016 kan komme i private hænder. Voksenudvalget har besluttet, hvilket plejecenter og plejedistrikt, de peger på. Byrådet træffer endelig beslutning den 28. april. Det er Haderslev Kommunes første udbud på ældreplejeområdet.

 • 11.11.14 Ledelse
  Efter dødsfald: To ledere afskediges

  Uafhængig redegørelse afslører alvorlige fejl i håndteringen af sag om ulykkeligt dødsfald på plejehjem i Aalborg. To ledere fristillet med henblik på fyring.