Borgerne bestiller selv fotovognen

Det kan være irriterende at blive blitzet af en fotovogn, men borgerne har alligevel taget de nye fotovogne til sig. Politiet oplever næsten hver dag, at der er borgere, som henvender sig for at få en fotovogn ud. Det fortæller Michael Henningsen fra Østjyllands Politi.

- Det kan være enkeltpersoner, grundejere eller beboerforeninger, som vil have politiet ud og måle på enkelte strækninger, hvor de synes, at der bliver kørt for stærkt, siger han til DR Østjylland.

Østjyllands Politi får så mange henvendelser, at de har svært ved at nå ud til alle.

-Vi fik en henvendelse fra en borger i går, som handlede om en skolevej med fartgrænse på 50 kilometer. Der kører vi ud i dag.

Sydøstjyllands Politi oplever også, at deres fotovogne er blevet en efterspurgt bil, fortæller politikommissær Jesper Engelund.

-Det er typisk folk, der oplever problemer ved egen bopæl, og størstedelen af dem bor, hvor en landevej skærer igennem et mindre bysamfund, siger han.

Dette år fik politiet mange nye fotovogne, og det har givet mulighed for at reagere lynhurtigt på en borgerhenvendelse.

-Vi kan opsætte dem mange steder, hvor vi måtte give fortabt med det gamle udstyr, siger Jesper Engelund siger han til DR Østjylland.


Ellers hjælper borgerne gerne politiet med at finde de bedste steder til fotovognene.

- Når de skriver eller ringer, så siger de ofte, at vi rigtige gerne må holde ved deres bopæl, for de er glade, bare vi kommer.

Det er ikke kun vognene, som er populære. Også politiet nyder godt af borgernes glæde over fartkontrollen.

-Det er ikke usædvanligt, at en betjent får tilbudt både kaffe og wienerbrød, når de stiller målevognene op, siger Jesper Engelund, mens det østjyske politi også mærker taknemmeligheden.

- Når vi holder derude, er der flere borgere, som henvender sig og takker, siger Michael Henningsen fra Østjyllands Politi

Hos Sydøstjyllands Politikreds afslører de i dag kun halvt så mange fartsyndere i timen som for fem år siden.

Rigspolitiet vil sidst på året lave en landsdækkende undersøgelse af effekten af de mange nye fartkontroller.

 

 

 

Emneord: Fotovogne, Fartbøder, Skoler, Politiet, Biltrafik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 27.04.17 Sine Lassen
  Det næste bliver vel private fotografer

  Det er stadigvæk en meget aktuel artikel denne her. Reglerne indenfor dette område er i den grad forældet og trænger til at blive kigget igennem igen. Folk skal ikke køre for stærkt men vi ønsker jo heller ikke og leve i et overvågningssamfund. Det næste bliver at privatpersoner bliver belønnet for at lege fotografer og tage billeder af fartsynderne på de danske veje.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 08.11.18 Infrastruktur
  Færre dræbte i trafikken på landsplan men tre områder koster flere liv

  Færre kommer til skade eller mister livet på de danske veje, men i tre politikredse er udviklingen en anden. Det viser en ny rapport fra Vejdirektoratet om trafikulykker i landets 12 politikredse.

 • 14.09.17 Velfærd
  Årets troværdighedsanalyse: Jordemødrene på førstepladsen

  Offentlige faggrupper som sygeplejersker, dommere, læger og politibetjente har stor tillid i befolkningen mens socialrådgiverene synker. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation

 • 02.10.14 Politik
  Model for markering på politiets uniformer klar

  Rigspolitiet og Politiforbundet har i dag præsenteret justitsminister Karen Hækkerup for en model for, hvordan politifolk fremover kan tildeles og bære en markering.

 • 13.11.13 Velfærd
  Disse skoler føder flest iværksættere

  Ny rapport viser, hvilke skoler, der udklækker flest iværksættere, fordelt på kommuner, landsdele og en samlet liste med alle landets skoler. Skoler fra Solrød og Greve kommuner syd for København topper listen over kommuner, hvor flest afgangselever fra 9. klasse siden 1980 er blevet iværksættere. Også nordsjællandske kommuner ligger højt på listen, mens kommuner og skoler på Fyn og i Jylland ligger lavere.