Borgmester inviterer minister på vakuumpakket frokost

En utraditionel frokostinvitation er på vej til blandt andre socialminister Manu Sareen (R) og Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

Borgmesteren i Faaborg Midtfyn Kommune, Christian Thygesen (V), inviterer de to og andre kritikere til en frokost på fredag, hvor der vil blive serveret vakuumpakket mad, som den kommunen fra nytår vil tilbyde de ældre. Det fortæller DR Fyn.

            Læs også: Ældreråd foreslår madklubber med kommunal støtte

Faaborg-Midtfyn Kommune er blevet stærkt kritiseret, fordi kommunen fra nytår sparer to millioner kroner på at levere vakuumpakket mad til de ældre i stedet for frisklavet mad.

Maden kan være op til en uge gammel, og det har blandt andre socialministeren kritiseret hårdt.
Men faktisk er maden helt fin, mener den midfynske borgmester.

- Vi vil give dem en orientering om, hvad det egentlig handler om, hvordan det er produceret, hvordan det ser ud, og hvordan det smager, så de har mulighed for at debattere det på et sagligt grundlag og ikke udelukkende på en basis af følelser og forargelse, siger Christian Thygesen til DR Fyn.

Han har også inviteret direktøren i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, og hele kommunalbestyrelsen i kommunen.

Flere andre kommuner har også indført vakuumpakket mad til de ældre. Blandt dem er Nyborg, hvor de ældre ifølge kommunen er overvejende tilfredse med maden.

Emneord: Vakuumpakket mad, Kost, Fødevarer, Ældremad, Faaborg-Midtfyn, Christian Thygesen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 10.10.14 Jens Erik Starup
    Til orientering for Fåborg-Midtfyn kommune

    Opmærksomheden henledes på, at fødevareminister Dan Jørgensen har oprettet en tænketank, der skal give befolkningen en bedre måltidskultur.
    Efter hvad man kan læse, skulle projektet også inkludere ældre mennesker.
    se mere på http://www.denoffentlige.dk/ny-taenketank-skal-give-os-bedre-maaltidskultur

  • 09.10.14 Camilla Sejerøe
    Ordentlig mad

    Jeg vil gerne præsentere en anden vinkel på denne sag. Borgmester Christian Thygesen fra Faabborg-Midtfyn Kommunen har et indlæg på kommunens Facebookside, hvor han præsenterer en række fakta. Det er derfra, jeg har min viden.
    Maden er IKKE smurt. Pålæg og rugbrød ligger hver for sig, og samles af den ældre selv.
    Maden er prøvesmagt af socialudvalget, og af ældrerådets madpatrulje. Begge smagte på måltider, der var 5 dage gamle, og godkendte dem.
    I Nyborg kommune har man en lignende ordning. Her er 88% af borgerne tilfredse med den.
    Når alt det er sagt, er vi enige om, at 7 dage gammelt pålæg, der er vakumpakket, ikke er en gastronomisk oplevelse. Men det gælder jo så alt pålæg, du kan købe i et almindeligt supermarked, hvor holdbarheden på pålæg ofte er meget længere.
    Skal vi ikke i stedet lave en ordning, hvor vi som borgere tager hjem og spiser sammen med et ældre menneske ind i mellem? Så kan vi tage lidt bacon med til leverposten og dermed højne dens kvalitet ganske meget. Selskab højner altid smagen!
    For en god ordens skyld: jeg er ansat i Faaborg-Midtfyn kommune, men i en helt anden funktion.

  • 08.10.14 Niels Rørdam Holm
    maden til de ældre

    Vakuumpakket mad er et udtryk som pressen samt de politikere der ikke har sat sig ind i hvad det drejer sig om, elsker at bruge. Derfor er det godt at Christian Thygesen inviterer til frokost. Maden produceret på den måde kan sagtens smage godt, og er meget ofte rigtig OK, også ernæringsmæssigt, alt afhængig af hvor gode råvarer man har brugt og hvor dygtig køkkenpersonalet er. Det hedder faktisk ikke vacuumpakket mad for vacuum er undertryk og disse madportioner er ikke pakket i undertryk men i kontrolleret atmosfære, hvilket givet en bedre holdbarhed bl.a. fordi den luft maden er pakket i indholdet er mindre ilt end i almindelig luft.
    Vi andre køber og spiser masser af den slags mad, måske ikke som færdigportioner men som komponenter. Så klap lige hesten alle I kritikere. Det er synd for de gamle og det er synd for de dygtige køkkenfolk som hver dag gør sig umage for tilberede dejlig mad. Niels Rørdam Holm

  • 08.10.14 Inge Mortensen
    "Byt roller"

    Ja, det fint nok at invitere på frokost på fredag, men så skal madderne a være smurt sidst torsdag, for at det kan tåle nogen sammenligning....Hvad med, man på de pågældende rådhuses kantiner(De kommuner som går ind for vakuummad), serverer vakuummad, og så sender den friske mad ud til de borgerer, som får fra madudbringningen???? Så kan det godt bære "den fantastiske mad", lige pludselig var knap så fantastisk

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også