Borgmester raser: Uretfærdig genåbningsaftale

Min bekymring over, om regeringen reelt har forstået situationens alvor for hovedstadsområdet er voksende med nattens aftale, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

Nattens aftale om at genåbne endnu mere og hurtigere er ikke rar læsning set med hovedstadsbriller.
 
Sådan siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) efter den politiske aftale om at genåbne store dele af det danske samfund hurtigere end tidligere planlagt.
 
Det er især aftalen om at dele landet op, så de offentligt ansatte øst for Storebælt må gå på arbejde fra onsdag den 27. maj, mens deres offentlige kolleger i Region Hovedstaden og Region Sjælland fortsat ikke har fået en startdato, der forarger den københavnske borgmester.
 
Og da der også samtidig lempes på restriktionerne for eksempelvis tyske sommerhusejere, er den regionale forskelsbehandling komplet.
 
"Vores nødlidende turismebranche i hovedstadsområdet må fortsat vente i uvished, da der ikke afgørende er rykket noget for os ift. grænserne. Og vores muligheder for at hjælpe de mange tusinde nyledige tilbage i job svækkes af, at vores jobcentre - i modsætning til resten af landet - ikke må åbne, Så det er faktisk, hvis jeg skal være ærlig, en døduretfærdig aftale," siger Cecilia Lonning-Skovgaard.
 
Hun glæder sig bestemt på gymnasieelevernes, museernes og ZOOs vegne, og synes, at det er dejligt, at de nu får lov til at komme igang.
 
"Men jeg kan være bekymret for, om regeringen ved, hvor afgørende det er, at vi snart får lov til at rykke, hvis vi skal kickstarte hovedstadens erhvervsliv og arbejdsmarked," siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
 
Hun har selv i denne uge lanceret kampagnen #kbhhandler, der via sociale medier og plakatstandere opfordrerer københavnerne til at svinge dankortet og støtte hovedstadens trængte erhvervsliv med så mange indkøb i butikker, restauranter, teatre, museer og cafeer - og på nettet - som muligt.

 

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.