Foto: Shutterstock

Borgmesteren: Vi skal have mere gang i Aarhus – også under coronakrisen

Byens restauranter, hoteller og natteliv er presset af, at corona-smitten i Aarhus blussede op i august – det har betydet begrænsede muligheder og færre gæster. Borgmester Jacob Bundsgaard har derfor inviteret brancherne til rundbordssamtaler og igangsat en fortsættelse af indsatsen ”Mere gang i Aarhus” for at skabe mere byliv i efteråret. Naturligvis tilpasset corona-situationen.

I foråret efter den første bølge af corona-smitte nedsatte Aarhus Kommune et hurtigt arbejdende udvalg med direktør Marianne Bedsted, Salling stormagasinerne og franchisekæderne Starbucks og Carl’s Jr. i Danmark, i spidsen. Udvalget kom med initiativer, der kunne puste liv i bylivet, detailhandlen og nattelivet. Desværre blussede smitten op i starten af august og skabte nye problemer.

Nu står Aarhus igen på den anden side af en smitteopblusning, begrænsningerne er ophørt og borgmester Jacob Bundsgaard har nu bedt udvalget om at fortsætte sit arbejde. Målet er at skabe liv i bymidten på forsvarlig vis og få markedsført til borgerne, at Aarhus stadig smiler.

Borgmester Jacob Bundsgaard:

”Erhvervslivet i midtbyen har mærket store konsekvenser af coronakrisen – først i foråret og nu i august, hvor smitten blussede op. Jeg tager disse branchers udfordringer meget seriøst. Det aarhusianske byliv er afgørende både for bymidtens erhverv og borgernes trivsel. Bylivet definerer Aarhus, og vi skal gøre det nødvendige for at opretholde Aarhus som en levende kulturby med spændende detailhandel, hoteller og natteliv – samtidig med at vi passer på os selv og hinanden”.

Borgmesteren understreger, at det er de nationale sundhedsmyndigheder, der fastlægger rammen for, hvordan vi skal agere igennem coronakrisen i takt med smittetallet:

”Vi følger sundhedsmyndighederne anvisninger og anbefalinger – det vigtigste for os er at sikre borgernes liv og sundhed under pandemien. Men vi skal som by fortsat gøre en indsats for at skabe mest muligt liv under disse forhold. Nu ser vi heldigvis, at restriktionerne er fjernet for Aarhus, og jeg opfordrer til, at vi kommer ud og nyder sensommeren i byens mange tilbud”, siger borgmesteren.

Aarhus Kommune har afholdt en lang række rundbordssamtaler med det lokale erhvervsliv de sidste måneder – senest i sidste uge med repræsentanter fra byens hoteller, restauranter, natteliv og spillesteder.

Her var deltagernes budskab klart: Brancherne er pressede i forvejen, og den nylige opblusning af smitte har presset dem yderligere. Der var klare opfordringer til borgmesteren om at søge indflydelse på den nationale politik, øge samarbejdet med sundhedsmyndighederne og opfordre borgerne til at bruge byen.

Og første skridt fra borgmesteren er altså en fortsættelse af indsatsen ”Mere gang i Aarhus”, som blev sat i værk i start juni.

 Direktør Marianne Bedsted siger:

”Trods Corona-krisen er en stor del af midtbyens erhvervsliv kommet godt igennem sommeren, indtil vi desværre igen oplevede en stigning i smittetallet i Aarhus. Konsekvensen er alvorlig for mange butikker, cafeer, restauranter og kulturinstitutioner. Men jeg mærker heldigvis en optimisme og tro på at vi igen kan genskabe livet i byen og nyde sensommeren og det kommende efterår i Aarhus. Jeg er derfor glad for at kunne fortsætte det gode arbejde i ”Mere gang i Byen” udvalget, hvor vi vil skabe nye oplevelser og vise, at Aarhus stadig er fuld af liv og dynamik.”

Indstillingen om fortsættelsen af ”Mere gang i Aarhus” kommer snarligt i byrådet med et ønske om bevilling på 1 million. Arbejdsgruppen – som består af det samme hold som sidst suppleret af en repræsentant for byens spillesteder - mødtes for første gang efter sommerferien mandag 31. august, hvor sommerens indsatser blev evalueret, og efterårets potentielle indsatser blev drøftet.

Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.