Bredside fra Schall Holberg til Venstre

Særligt integrationsminister Inger Støjberg må finde sig i kritik fra partifællen Britta Schall Holberg.

Europaparlamentariker Jens Rohde har forladt Venstre og meldt sig ind hos De Radikale.

Folketingskandidaten Kåre Traberg Smidt har forladt Venstre, og det samme har tidligere hovedbestyrelsesmedlem Michael Jellesmark. Begge har meldt sig ind hos Alternativet. Trioen er kritisk over for Venstre-regeringens udlændingepolitik. 

Tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har også ytret sin kritik, og nu er der mere kritik fra egne rækker. 


Denne gang fra det mangeårige Venstre-medlem Britta Schall Holberg, der i et interview med Information blandt andet skyder med skarpt på udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

- Venstre har slået sig op på at stå for frihed til forskellighed. Det er et fantastisk slogan. Men for mig lyder det som om, regeringen nu nærmere står for had og intolerance.

- Politik er lederskab. Når man tager afstand fra andre mennesker på den måde, som vores integrationsminister gør, så smitter det også af på, hvordan befolkningen ser på andre mennesker. 

- Det nivellerer samtalen mellem mennesker, og sådan et samfund er jo ikke til at holde ud at leve i. Det er i hvert fald ikke et liberalt samfund, siger hun til avisen.

Britta Schall Holberg, der indtil 2011 var medlem af Folketinget, mener, at regeringen mangler langsigtede visioner på flygtningesituationen.

- Vi har forsøgt at holde de her mennesker ud i strakt arm i stedet for at være et åbent og internationalt parti. Vi bruger udlændingepolitikken til at samle stemmer, fordi vi er hammerbange for Dansk Folkeparti. Men stramningerne løser ikke de reelle problemer

- Samtidig giver vi køb på nogle af vores frihedsrettigheder, fordi vi laver sådan nogle panikløsninger, der slet ikke er gennemtænkt, siger den tidligere landbrugsminister og indenrigsminister.

Britta Schall Holberg henviser blandt andet til regeringens hastebehandling af en række vidtgående asylstramninger, hvor organisationer og partiernes ordførere fik mindre end ét døgn til at læse lovforslaget igennem.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, afviser Britta Schall Holbergs kritik.

- Venstre har en udlændingepolitik, som går på to ben. Det ene handler om at være åben for dem, der kan og vil Danmark. 

- Og det andet ben, som jeg vil medgive, at der har været mere fokus på, handler om, at antallet af flygtninge, der kommer til Danmark, altså betyder noget for vores evne til at integrere dem. 

- Det har vi ikke været dygtige nok til i mange år, og derfor er en del af løsningen at begrænse tilstrømningen til Danmark, siger han til avisen.

/ritzau/

Emneord: Britta Schall Holberg, Inger Støjberg, Medmenneskelighed, Venstre, Folketinget
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 31.12.15 Peter Hansen
  Politik er lederskab, tak.

  Respekt og tak kære Britta Schall Holberg.

  I gennem dit lange politiske liv har jeg sjældent været enig i alle dine synspunkter, men altid haft lyst til både, at lytte og læse, hvad du havde af synspunkter.

  En naturlig respekt for en modstanders synspunkter. En lyst jeg har haft over for mange af dine med kollegaer i Venstre og andre partier, men desværre kan jeg ikke finde denne respekt, for alt for mange af tidens politikere.

  Du har stadig min respekt, som i denne sag, hvor du træder i karakter. Respekt Britta Schall Holberg og lad os sammen bibeholde den gode tone over for vores medmennesker og bekæmpe denne tids stupide adfærd.

  Med venlig hilsen

  Peter Hansen, SF

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.