Brev fra 49 V-borgmestre: Godt det snart bliver hverdag igen

Venstre borgmestre er gået sammen om et brev som reaktion på de breve Socialdemokraterne sender til 1.5 millioner vælgere. Læs de 49 V-borgmestres brev her.

                                       Læs de socialdemokratiske valgbreve her

"Om få dage er der folketingsvalg. Vi 49 V-borgmestre er ikke i tvivl. Danmark – og Danmarks kommuner – er bedst tjent med en ny, borgerlig regering under Venstres ledelse. 

Med en borgerlig regering vil der blive investeret i vækst og arbejdspladser, som vi har brug for, hvis vi skal skabe mere velstand, og hvis vi skal sikre et Danmark, der hænger sammen også på tværs af geografiske grænser.  

Folketingsvalget 2015

Få et overblik over valget med artikler og fakta her.
 
Artikler om partierne her:
 
Læs mere: Liberal Alliance
Læs mere: Socialdemokratiet
Læs mere: SF
Læs mere: DF
Læs mere: Radikale Venstre
Læs mere: Enhedslisten
Læs mere: Venstre
Læs mere: Alternativet

Den socialdemokratiske skræmmekampagne kører her de sidste døgn i højt gear. Helle Thorning-Schmidt forsøger at bilde vælgerne ind, at det udgiftsstop i den offentlige sektor, som Venstre har foreslået, betyder nedskæringer i kommunerne, og at hun derimod er velfærdens redningskvinde. 
  
Men det er hykleri ud over alle grænser. Helle Thorning-Schmidt lovede som bekendt ved sidste valgkamp kommunerne guld og grønne skove: Hun lovede flere penge til kommunerne. Maks. 24 elever i klasserne. To lærere i hver klasse. 
  
Men virkeligheden blev som bekendt helt anderledes. 

Under Helle Thorning-Schmidts ledelse er der fjernet mere end 4 mia. kr. til kernevelfærd fra kommunernes økonomi fra 2011-2015. Samtidig er der kommet 12.600 færre offentlige fuldtidsansatte i kommunerne. Der har altså været minusvækst i mange kommuner. Der blev ikke nogen maksimumsgrænse på elevtallet. Der kom ikke to lærere i klasselokalerne. Antallet af hjemmehjælpstimer er skåret ned. 
  
Et udgiftsstop under en ny regering vil ikke være den massakre, som det nu nærmest udstilles som. Og under alle omstændigheder bedre økonomiske rammer, end det Helle Thornings regering har leveret til kommunerne i denne regeringsperiode.   

Det er nu engang ganske sundt og ordentligt at vende hver en krone i den offentlige forvaltning. Det er sund respekt for skatteborgernes penge. Det er til gengæld enormt hyklerisk, når man lover i øst og leverer i vest."

Brevet er underskrevet af:

Arne Sigtenbjerggaard Vejle,

Bjarne Nielsen Langeland,

Carsten Kissmeyer Ikast-Brande,

Christian Thygesen Fåborg-Midtfyn,

Claus Wistoft Syddjurs,

Claus Omann Jensen Randers,

Egon Fræhr Vejen,

Eik Dahl Bidstrup Dragør,

Erik Flyvholm Lemvig,

Erik Buhl Nielsen Varde,

Erik Nørreby Sørensen Fanø,

Hans Luunbjerg Kerteminde,

Hans Ejner Bertelsen Mors,

Hans Peter Geil Haderslev,

Henrik Axel Hvidesten Ringsted,

Ib Kristensen Billund,

Iver Enevoldsen Ringkøbing-Skjern,

Jens Ive Rudersdal,

John Engelhardt Glostrup,

John Schmidt Andersen Frederikssund,

Johnny Søtrup Esbjerg,

Jørn Pedersen Kolding,

Kenneth Muhs Nyborg,

Kim Valentin Gribskov,

Kirsten Terkilsen Hedensted,

Knud Larsen Vordingborg,

Lars Krarup Herning,

Lars Erik Hornemann Svendborg,

Laurids Rudebeck Tønder,

Lene Kjelgaard Thisted,

Mads Jakobsen Struer,

Martin L. Dam Kalundborg,

Michael Klitgaard Brønderslev,

Mogens Gade Jammerbugt,

Mogens Jespersen Mariager Fjord,

Mogens Haugaard Nielsen Stevns,

Morten Andersen Nordfyn,

Niels Hörup Solrød,

Peder Chr. Kirkegaard Skive,

Pernille Beckmann Greve,

Steen Hasselriis Halsnæs,

Steen Vindum Silkeborg,

Sten Knuth Slagelse,

Søren Kjærsgaard Holbæk,

Søren Steen Andersen Assens,

Thomas Andresen Aabenraa,

Tobias Birch Johansen Læsø,

Uffe Jensen Odder,

Willy R. Eliasen Egedal.

Emneord: FV2015, Åbent brev, Venstre, Borgmestre
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 16.06.15 Marianne Pedersen
  Kommunerne versus Landsledelsen

  Jeg er bosiddende i en venstre ledet kommune - og det er især når jeg nævner hvilken kommune jeg kommer fra ude omkring i andre sociale sammenhæng, at jeg kan høre det er en kommune der sparer på alt hvad der spares kan, og især der hvor mennesker er i klemme med at få hjælp til at komme videre i livet med en eller anden sygdom eller anden form for nedtur i bagagen. Altså alle dem der omtales som nassere af samfundsydelserne eller som bare ikke gider arbejde eller ... you name it.
  Så når venstres borgmestre i kommunerne henviser til at landets ledelse er medskyldig i at der ikke er penge i budgetterne til at overholde lovgivningen, så er det en udtalelse der vist ikke stemmer helt overens med sandheden.
  For det er jo sådan at kommunerne skalter og valter efter deres eget forgodtbefindende - og når min borgmester som noget af det første han gør som ny tiltrådt borgmester, meddeler at han vil have et nyt kommunekontor, hvor alle skal samles, på trods af krise og nedskæringer, så siger det jo en hel del om hvilke prioriteringer venstre har. Og det er ikke de mennesker der intet har, der skal have.
  Kommunerne har en underliggende dagsorden der går ud på at skjule eller måske nærmere "ikke opdage" hvem og hvor mange der har brug for hjælp i en eller anden sammenhæng, og sørge for at hvis det bliver for synligt at der er brug for hjælp af økonomisk art, så kalder man det noget andet så det bliver den lavest mulige sats der skal udbetales - og ja selvfølgelig - helst ingen udbetaling. Alt hvad der kan proppes ind under selvforsørgelsespligten eller gensidig forsørgelse skal man nok finde - enten det er i overensstemmelse med lovgivningen eller ej - inden folk får taget sig sammen til at anke en sag, og inden den kommer igennem ankestyrelsen, ja så er der gået så lang tid, at borgmesteren kan bygge 2 nye kommunekontorer for de sammen penge. Og jeg tænker at det nok er det der er meningen. For de mennesker der jo har brug for hjælpen, når aldrig rigtig at finde ud af at de bliver holdt hen, og de opgiver undervejs. Og det er præcis det der kalkuleres med i de enkelte kommuner.
  De ekstra penge der blev udlagt til kommunerne til f.eks. flere pædagoger blev behændigt brugt til at hjælpe de ældre med - der er jo ingen grund til at bruge dem på børnene, de har jo så rigeligt når de nu har fået en heldagsskole, så er det jo kun lærere der skal bruges, så er der slet ikke brug for nye pædagoger.
  Så når venstre-folk klager over de love og regler der skal beskytte og hjælpe borgerne, og mener at de gør det bedre selv, så kig grundigt efter i sømmene, hvordan det fungerer i den enkelte kommune. Får folk virkelig den hjælp de har brug for eller bruges pengene i stedet på at fremme borgmesterens eget image og kommunens velbeslåede virksomheder - der igen - kan profilere borgmesteren som en "dygtig mand".
  Jeg tænker tit på, at der vil ikke blive bygget noget som helst uden arbejdere-. Der blive ikke skabt noget som helst uden arbejdere. Aldrig så mange penge kan bygge et hus hvis ikke der er menneskehænder involveret i byggeriet.
  Så hvad er det de vil - disse liberale der mener landet kan klare sig uden menneskehænder og arbejdere, hvordan vil de skabe deres egen formue uden arbejdere til at gøre det rent praktiske? Ja vi kan jo indføre slaveriet igen - så er de da helt fri for at betale noget som helst til andre end dem selv.
  Er det derhen vi gerne vil ??

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også