Brødebetynget erhvervsminister erkender misinformation

Erhvervsministeren beklager de usammenlignelige tal om kvinder i ledelse, han har givet ligestillingsudvalget.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) var ikke klar over, at han overdrev udviklingen i antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i danske børsnoterede selskaber, da han oplyste Folketingets ligestillingsudvalg om fremgangen i sidste måned.

Det er han senere blevet klar over, og det beklager han på et hastesamråd, som ligestillingsordfører for Socialdemokraterne Rasmus Horn Langhoff har indkaldt til.

- Jeg er som minister ked af, at de tal, der er blevet givet, ikke er sammenlignelige, for det skal de selvfølgelig være, siger Troels Lund Poulsen. 


Erhvervsministeren sammenlignede tal fra 2012 med 2016, hvoraf det fremgik, at procentsatsen for kvindelige bestyrelsesmedlemmer var over fordoblet fra 7,3 procent til 16,5 procent.

Det har dog senere vist sig, at der har været anvendt flere forskellige metoder til at opgøre andelen, og at tallene derfor ikke kan sammenlignes.

Troels Lund Poulsen vil derfor have en redegørelse, så man kan få et retvisende billede.

- Der er behov for at få en mere tilbundsgående redegørelse, og at de allerede anvendte tal kulegraves i denne sammenhæng, og derfor har jeg også bestilt det, siger han.

Den forklaring er Rasmus Horn Langhoff dog langt fra tilfreds med. 


- Hvis ministeren virkelig er så grundig, som han prøver at give et billede af her, så havde vi slet ikke stået i den her situation, siger han.

Han er desuden utilfreds med hvor lang tid, det har taget ministeren at fortælle om fejlen. Det tog otte dage fra ministeriet vidste, at tallene var forkerte, til Langhoff fik tallene. 

Og ligestillingsordføreren skulle i øvrigt selv rette henvendelse i form af et skriftligt spørgsmål for at få en afklaring. 

- Samme sekund at ministeren opdager, at man har misinformeret Folketinget, er det ministerens pligt selv at gøre opmærksom på det, siger Rasmus Horn Langhoff.

/ritzau/

Emneord: Troels Lund Poulsen, Embedsværk, Ligestilling, Ligestillingsudvalg, Folketinget, Oplysninger til Folketinget, Samråd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 02.03.20 Politik
  Ligestillingsministeren vil udfordre myten om, at vi har ligestilling i Danmark

  28. februar præsenterede ligestillingsminister Mogens Jensen regeringens Perspektiv- og Handlingsplan for ligestilling 2020. En ambitiøs plan med 54 ligestillingsinitiativer fordelt på 12 ministerier, der samlet sigter mod et mere ligestillet samfund.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.