Brøler forsinker supersygehus i Odense

Region Syddanmark kritiseres for ikke at inddrage læger og sygeplejersker i planlægning af milliardbyggeriet.

Det kommende supersygehus i Odense, Nyt OUH, bliver nu forsinket med op til et halvt år.

I de første oplæg til de nye operationsstuer på sygehuset havde Region Syddanmark ikke afsat plads til udstyr og det personale, der foretager bedøvelser. Derfor bliver planerne nu forsinket flere måneder, skriver Fyens Stiftstidende.

Miseren blev opdaget ved en tilfældighed, da ansatte på Odense Universitetshospital så en model af operations­stuerne på Nyt OUH.


Ifølge medarbejderne på OUH opstod fejlen, fordi regionen glemmer at inddrage de ansatte i planlægning af det nye sygehus. 

Den manglende involvering af de ansatte har ifølge en ny rapport om Nyt OUH været en medvirkende årsag til, at byggeriet bliver forsinket med op til et halvt år, fordi der har været behov for ekstramøder mellem ledelse og personale.

Rapporten viser også, at den utilstrækkelige inddragelse af læger, sygeplejersker, og sosu-assistenter kan forsinke projektet yderligere og påvirke økonomi og kvalitet i negativ retning.

Selv om regionsformand Carl Holst (V) er øverste ansvarlig for det 6,3 millard kroner dyre byggeri, ønsker han ikke at udtale sig.

Han henviser til Karsten Uno Petersen (S), formand for regionens innovationsudvalg, der håndterer byggeriet på udvalgsplan.

- Det overrasker mig meget at høre, at der er disse problemer. Jeg vil få undersøgt det nærmere. Det er et must, at de ansatte er godt involveret, siger Karsten Uno Petersen til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

 

Emneord: Region Syddanmark, Supersygehuse, Odense Kommune, Operationsstuer, Nyt OUH, Carl Holst, Tillidsreform, Fremtidens hospitaler
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også