Brøndbys borgmester i et årti er død

Ib Terp forlod posten som borgmester på grund af sygdom tidligere i år. Mandag er han død 72 år gammel.

Brøndbys tidligere borgmester Ib Terp (S) er død. Han blev 72 år gammel.

Det oplyser kommunens nuværende borgmester, Kent Max Magelund (S), ifølge sn.dk.

Ib Terp måtte i februar give borgmesterkæden videre på grund af sygdom. Han sov stille ind mandag morgen.

- Det er med stor sorg, vi har modtaget beskeden om Ibs død, og vores tanker går til Ibs efterladte, siger borgmester Kent Max Magelund til sn.dk

- Ib har haft en stor betydning for Brøndby Kommune, og han efterlader sig mange tydelige og positive spor. Det er ikke mindst hans fortjeneste, at Brøndby i dag er en veldrevet kommune med en solid økonomi og et højt serviceniveau, siger han.

Ib Terp blev borgmester i 2005 og sad på posten i 11 år, indtil han trak sig på grund af sin kræftsygdom.

Den socialdemokratiske politiker nåede at være medlem af Brøndbys kommunalbestyrelse i 38 år. Han satte sig første gang til rette på rådhuset i 1978.

Ib Terp overtog selv borgmesterposten efter bykongen Kjeld Rasmussen (S), som efter knap 40 år abdicerede fra borgmestertronen i Brøndby.

Det var dog ikke ambitionen om at blive den næste bykonge, der drev Ib Terp.

- Jeg vil gerne huskes som borgmester og ikke som bykonge. Jeg vil ikke på nogen måde være berømt. Jeg vil bare gerne sende stafetten videre med god samvittighed, sagde Terp i et borgmesterportræt fra Syddansk Universitet.

Ib Terp var uddannet civilingeniør og meldte sig ind i Socialdemokratiet i 1968.

/ritzau/

Emneord: Ib Terp, Dødsfald, 141116
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 25.11.13 Velfærd
  Stort fald i narkotikadødsfald

  Sidste år var antallet af dødsfald blandt stofmisbrugere det laveste i 19 år. I 2012 var der 210 såkaldte narkotikarelaterede dødsfald. Det er markant færre end i 2011, hvor der blev registreret 285 dødsfald.