Brug for færre mærker på fødevarer – ikke flere

Miljømærkning af fødevarer vil blot forvirre forbrugerne, mener DI Fødevarer, som tager godt imod, at Det nordiske miljømærkenævn har valgt at droppe et forslag om Svanemærkning af brød og bagerier.

De miljømæssige gevinster er svære at få øje på, og det skaber forvirring hos forbrugeren med miljømærkning af fødevarer. Men nu har Det nordiske miljømærkenævn besluttet at droppe et forslag om Svanemærkning af brød og bagerier. Og det er derfor den helt rigtige beslutning, mener DI Fødevarer.

Bruger allerede miljøstyringsværktøjer

- Danske fødevarevirksomheder arbejder i øvrigt allerede med en hel række af miljøstyringsværktøjer, siger chefkonsulent Lise Walbom, DI Fødevarer.

Hun peger på, at DI Fødevarer sammen med et enigt dansk miljømærkenævn har peget på, at Svanemærkning af fødevarer ikke er den rigtige vej at gå. Det er en fælles holdning, der gælder på tværs af brancheorganisationer, forbrugerorganisationer, miljøorganisationer og virksomheder.

Ingen efterspørgsel efter flere mærker

- Miljøindsatsen er bedre givet ud ved at fokusere på andre produktgrupper, og det er vores klare opfattelse, at der ikke er efterspørgsel efter, og brug for, flere nye mærker på fødevarer. Tværtimod. Vi har brug for forenkling, siger Lise Walbom.

Hun mener, at miljømærkningen bør koncentrere deres ressourcer om non-food produkter, som er langt mere oplagte ud fra et miljøhensyn.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

  • 08.04.21 Bæredygtighed
    Nu får svanemærket nyt fokus

    Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

  • 08.04.21 Bæredygtighed
    Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

    Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

  • 31.03.21 Bæredygtighed
    Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

    Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

  • 31.03.21 Bæredygtighed
    Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

    Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

  • 29.03.21 Bæredygtighed
    Regeringen vil beskytte havets vilde natur

    19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar