Bruger folkestyre til at tankestyre: 25-årig muslim får alligevel ikke dansk statsborgerskab

Flertal har fjernet Belal El-Khatib fra lovforslag om indfødsret. Ifølge flere politikere er han islamist. Manden selv kalder det for tankekontrol, og Naser Khader går nu på "jagt" efter flere mens Støjberg glæder sig.

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har besluttet, at en navngiven person alligevel ikke skal have dansk statsborgerskab, som han ellers var blevet stillet i udsigt.  Det oplyser Dansk Folkepartis Christian Langballe, der er formand for udvalget.

Det er den 25-årige muslim Belal El-Khatib, der var en af de cirka 2500 personer, der ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skulle have haft genbehandlet deres ansøgning om statsborgerskab, selvom de var blevet godkendt tidligere.

Det fik hun ikke flertal for, da Liberal Alliance gik imod forslaget, men nu er der flertal i Indfødsretsudvalget.
 
- Vi er blevet enige om blandt de borgerlige partier, at Belal El-Khatib ikke skal have statsborgerskab. Og det skal han ikke, fordi han er islamist. Og nogen, der vil omdanne det danske demokrati til et kalifat, skal jo ikke have statsborgerskab i Danmark, siger Christian Langballe til Ritzau.
 
De Konservatives Naser Khader sagde tidligere på måneden, at han agtede at fremsætte et forslag i Folketinget om at hindre statsborgerskab til El-Khatib, fordi han var "rendyrket islamist" og "antidemokrat".
 
Men det bliver ikke nødvendigt, nu hvor et flertal i Indfødsretsudvalget har besluttet at fjerne hans navn fra det kommende forslag om dansk indfødsret.
 
Spørgsmålet er, om det nu skal undersøges, hvad resten af de 2500 kommende danske statsborgere har sagt og gjort før i tiden.
 
- Jeg vil jo gerne have genbehandlet de sager, fordi det er vigtigt, at vi holder fast i, at de folk, der får statsborgerskab, selvfølgelig anerkender det danske demokrati og grundloven, siger Christian Langballe.
 
Naser Khader siger til Radio 24/7, at han vil bruge tiden frem til fredag på at lede efter flere navne i bunken, der har samme type holdninger som Belal El-Khatib.
 
Fredag besluttes det, om resten skal have dansk statsborgerskab,
 
Hovedpersonen Belal El-Khatib kalder over for radiostationen beslutningen for "tankekontrol af værste skuffe".
 
Støjberg: Islamister skal ikke belønnes med statsborgerskab
Det er glædeligt, at en "antidemokratisk islamist" ikke får statsborgerskab, mener Inger Støjberg.
 
- Hvis man ikke lever op til betingelserne for at få dansk statsborgerskab, og man tilmed er en antidemokratisk islamist, der modarbejder danske værdier, så kan jeg ikke se, hvorfor man skal belønnes med et dansk statsborgerskab. Derfor glæder det mig, at Folketingets Indfødsretsudvalg har omgjort sin beslutning om at indstille Belal El-Khatib til et dansk statsborgerskab, skriver Inger Støjberg på Facebook.
 
Flertallet i udvalget anser den 25-årige som islamist og håndplukker ham derfor ud af de omkring 2500 personer, hvis sager Inger Støjberg ville have genbehandlet, selvom de var blevet godkendt tidligere. Det sagde et politisk flertal nej til, men indfødsretsudvalget har nu bestemt, at Belal El-Khatib bliver håndplukket på grund af sine holdninger.
 
- Den mulighed gav jeg udvalget allerede for to måneder siden, men bedre sent end aldrig. Det er noget særligt at blive dansk statsborger. Det skal vi stå vagt om, skriver Inger Støjberg.
 
/
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 28.10.15 Asger Romme Andersen
  Misbrug af demokratiet

  Det er en demokratisk grundpille, at alle har ret til deres egne holdninger (selv når det er en holdning om at samfundet burde indrettes radikalt anderledes).
  I denne sag er gået så vidt for at beskytte demokratiet mod farlige tanker, at vi er begyndt at underminere demokratiets grundpiller.

 • 27.10.15 Kim Wittenburg Kolbe
  Misbrug af demokratiet

  Man kan da ikke godkende en person, der tydeligt er antidemokratisk, aktivt misbruger demokratiet til at udbrede sine islamiske synspunkter og modarbejder de danske værdier.
  Det har intet med tankekontrol eller facisme at gøre. Manden agiterer for et system, der er voldeligt og menneskefjendst og i allerhøjeste grad i konflikt med dansk lovgivning.
  Rart at der endelig sættes ind overfor dsse personers forsøg på "voldtægt" af vore rettigheder.
  Naiviteten overfor den islamiske påvirkning må stoppe!
  Javist, vi har religionsfrihed, det betyder også, ar jeg skal være fri for omklamring af andre religioner.
  Eksempelvis bidrager jeg til en uigennemsigtig islamisk organisation, hver gang jeg køber en (hallalgodkendt) kylling,det er dog utroligt. Det var en ide til den danske folkekirke?

 • 27.10.15 Birgit Holmgren
  Farlig tid vi lever i demokrati eller ????

  Er enig med Flemming Nakinge, det der er igang har intet med demokrati at gøre, men nogle magtmennesker der vil bestemme hvordan vi mennesker skal være. Det er farligt. Under 2. verdenskrig var det jøderne, det gik udover. Det der er igang er nu er forarbejdet til grim tid fasisme/nazisme. Glidebanen er igang, den MÅ stoppes.

 • 27.10.15 Flemming Nakinge
  Trist når facistisk tankegang overvinder demokratiet.

  Nogen vil os det ondt. Fascismens kendetegn er de i stedet for en idelogi (samfund type) skaber en ydre fjende, som de samles om at hade. En sådan pest har vi blandt os, de kalder sig national socialister pt. i nullerne var de nationalkonservative. Det populistiske DF, der hader det Danmark som vi andre elsker. Som vil ændre Danmark til et inhumant osteklokke, hvor vi bliver fattige både på guld, ånd, moral, frihed og frisind.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.