#brydtabuet: Vi skal da hjælpe vores sårbare unge – skal vi ikke?

På KVUC arbejder vi målrettet med at uddanne sårbare unge. Fx viser undersøgelser, at over 60% af unge med autisme aldrig får en uddannelse. På HF Inklusion har vi gode resultater med målgruppen, og vi får hvert år flere ansøgere, end vi kan optage.

Under #brydtabuet deler mange danskere i øjeblikket deres personlige historier om psykiske lidelser som f.eks. angst, stress, autisme og selvmordstanker. Brydtabuet er en vigtig kampagne også for os uddannelsessteder. For kampagnen tager fat i problemer, som mange unge kæmper med, og vi har som uddannelsesinstitutioner et ansvar for at hjælpe de mange sårbare unge.

På Københavns VUC (KVUC) arbejder vi målrettet med at hjælpe sårbare unge, der ønsker at uddanne sig, og vi ser et stort potentiale i at gøre endnu mere. Det har de unge fortjent, og det er samtidig en god samfundsinvestering, at de unge kommer videre i uddannelse og beskæftigelse.

Voksenuddannelse deler viden - læs om KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

Lad mig give et rigtig godt eksempel på, hvad det er, vi kan gøre i vores særlige voksenuddannelsesmiljø. Danske Handicaporganisationer offentliggjorde i april en analyse, der viser, at over 60% af unge med autisme, aldrig får en ungdomsuddannelse. Nærmest samtidig viste Landsforeningen for autisme i en undersøgelse, at 35% af børn med autisme ikke går i skole.  

Læs mere om uddannelsen HF Inklusion

På KVUC har vi i samarbejde med Københavns Kommune udviklet en meget efterspurgt ungdomsuddannelse, HF Inklusion, for unge med autisme mellem 18 og 30 år. Ser vi på, hvordan det går de unge, når de har fået deres HF, har vi fra holdet i 2017 viden om, at 13 ud af 18 kursister er fortsat på videregående uddannelser, og at de øvrige arbejder målrettet på at realisere deres uddannelsesplaner.

Uddannelsen og undervisningen er nøje tilrettelagt til de unge, og der er støttemuligheder, der passer til den enkelte, fx gennem mentorstøtte, fast studievejledning og mulighed for psykologstøtte. Det koster selvfølgelig lidt mere end de almindelige taxameterbevillinger til uddannelserne, og vi er afhængige af, at kursisternes bopælskommuner kan medfinansiere mentorstøtten.   

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Vi får hvert år langt flere henvendelser og ansøgninger om optagelse på HF Inklusion, end vi har mulighed for at optage. Med de store besparelser på VUC området, er det ikke muligt at lave et skræddersyet tilbud til alle de unge søger.

Derfor er der brug for, at politikerne vil prioritere området, så alle de modige unge der i øjeblikket bryder tabuet også får den nødvendige hjælp fra samfundet.

Læs interview med Christian, der har læst på HF Inklusion: "Det handler ikke om at være fejlfri"

 

 

Emneord: KVUC, HF-inklusion, 030519, Voksenuddannelse
KVUC på DenOffentlige.dk KVUC er Københavns Voksenuddannelsescenter, som er en selvejende institution under staten....
Aktivitet: Artikler: 75 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også