Bundsgaard fortsætter efter solid opbakning i Aarhus

Socialdemokratiet er fortsat største parti i Aarhus, hvor S har 13 mandater i byrådet.

Tirsdagens kommunalvalg kommer ikke til at ændre meget på fordelingen af mandater i Aarhus Byråd.

Med 37,9 procent af stemmerne fastholder Socialdemokratiet 13 mandater, og partiet er fortsat kommunens klart største parti. 

Venstre, som får 15,3 procent af stemmerne, er næststørst med seks mandater i landets næststørste by. 

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Dermed kan socialdemokraten Jacob Bundsgaard ifølge Århus Stiftstidende fortsætte på borgmesterposten, da SF og Enhedslisten samlet bevarer fem mandater.

- Det er fremragende både i forhold til de meningsmålinger vi har set, og i forhold til at Alternativet også er kommet i byrådet, siger Bundsgaard til Århus Stiftstidende. 

- At vi kunne holde stemmeprocenten og mandaterne er en kraftpræstation af vores hold, hvor alle har været i gang, siger Jacob Bundsgaard.

SF er gået frem med ét mandat til tre, mens Enhedslisten har mistet et, så partiet nu har to mandater i byrådet. 

Socialdemokratiet er i valgforbund med SF, Enhedslisten, De Radikale og Alternativet. 

Sammen har de fem partier 21 mandater i byrådet, som har 31 pladser. Dermed går den røde blok et enkelt mandat frem. 

Alternativet, som kommer ind i byrådet med et mandat, ville dog ikke tirsdag aften bekræfte, om partiet vil pege på Bundsgaard som borgmester. 

- Vi er i valgforbund, så det er der, vi starter. Men vi ved ikke, om det er der, vi ender, siger Tenna Schaldemose fra Alternativet til stiften.dk.

Den største spænding i Aarhus kommer formentlig til at udspille sig om fordelingen af de attraktive rådmandsposter. 

Før valget lugtede de borgerlige i byrådet blod, da der har været uro og kritik af Socialdemokratiet. 

Rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), blev kritiseret hårdt for ikke at have reageret hurtigt nok på flere skandalesager i forvaltningen. 

Siden måtte det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Blach Hansen se sit navn lækket og sine kvalifikationer diskuteret offentligt, efter at hun havde søgt og fået en topstilling som direktør i Teknik og Miljø. 

Derpå trak hun sin ansøgning tilbage. De borgerlige partier fremførte, at ansættelsen af Pernille Blach Hansen var kammerateri. 

Århus Stiftstidende har efter skandalesagerne betegnet byrådet som et galehus. 

/ritzau/

Emneord: KV17, Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, Socialdemokraterne, Venstre, Alternativet, KV17 Resultater, Bünyamin Simsek
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 27.02.20 Infrastruktur
  Letbanen fik en god start på året

  Passagertallene for januar er med 463.000 rejser tæt på Letbanens rekordmåned i november. Det viser Midttrafiks opgørelse for januar 2020.

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.