Bupl: For få pædagoger til aktiviteter hele dagen

Normeringen i landets vuggestuer gør det svært at sprede aktiviteter ud over hele dagen, mener Bupl

Med gennemsnitligt fem-seks børn per pædagog i landets vuggestuer er det svært at have planlagte aktiviteter for børnene hele dagen.

Det siger Sanne Lorentzen, formand for Lederforeningen i Bupl, Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, efter at Politiken søndag skriver, at der er markant færre planlagte aktiviteter i landets vuggestuer om eftermiddagen.

Det kommer af en rundspørge blandt 651 daginstitutionsledere.

- Vores normering i vuggestuerne er alt, alt for dårlig. Man kan ikke sætte en helt masse aktiviteter i gang om eftermiddagen, når man samtidig skal have børn, der har sovet på forskellige tider, op fra middagslur, og de samtidig skal have mad, siger hun.

I Politikens rundspørge svarer 40 procent af lederne, at der om eftermiddagen i "meget høj" eller "høj" grad er planlagte aktiviteter såsom sang, leg og læring for børnene.

Om formiddagen lyder det tilsvarende tal på 90 procent.

Det er dog ikke nødvendigvis dårligt med færre aktiviteter, da børnene også lærer, når der ikke lige er en planlagt aktivitet, mener Bupl.

- Jeg mener ikke, at små børn skal være i aktivitet hele tiden. Små børn lærer bedst på den måde, at de først lærer noget og bagefter skal have tid til at øve sige og bearbejde det, siger Sanne Lorentzen og tilføjer:

- Men vi ville selvfølgelig gerne kunne planlægge noget mere, hvis vi havde en bedre normering.

Sanne Lorentzen mener, at normeringen kunne forbedres, hvis kommunerne brugte nogle af flere de 500 millioner kroner, som regeringen sammen med Enhedslisten årligt har afsat til at forbedre kvalitetens i landets daginstitutioner.

Hun mener desuden ikke, at det er muligt at ændre på normeringen ude i institutionerne, så aktiviteterne fordeles mere spredt ud over dagen.

- Det er jo også et praktisk spørgsmål, for pædagogerne skal have et liv ved siden af og have noget at leve af. Man kan ikke bare dele normeringen op i små bidder, siger Sanne Lorentzen.

/ritzau/

 
Emneord: Institutioner, BUPL, Sanne Lorentzena
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 24.05.17
  Regeringen og KL vil styrke skoleledernes uddannelse

  Skoleledere skal fremover kunne tage en uddannelse med en formel specialisering i skoleledelse, mener KL og regeringen efter forslag fra en arbejdsgruppe.

 • 29.06.15 Ledelse
  Fælles a-kasse-indsats forenkler jobreformen

  De fire a-kasser på FTF-området har slået sig sammen om at organisere de mange nye samtaler, som landets ca. mere end 100.000 forsikrede arbejdsløse skal have med både jobcentre og a-kasser som følge af beskæftigelsesreformen. Samarbejdet begrænser det logistikkaos og ressourcespild, som mange har frygtet.

 • 15.06.15 Velfærd
  En fattig barndom, et sværere voksenliv

  Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI, som dog også dokumenterer, at børnene relativt set tjener mere end deres forældre.

 • 23.09.13 Bæredygtighed
  Hovedstaden sætter ambitiøse mål for genanvendelse af affald

  Som den første region sætter Region Hovedstaden tal på, hvor meget affald fra hospitaler og institutioner, der skal genanvendes i 2015