Byråd gav opgave til egen chef

- Det er ikke godt nok. Det må ikke kunne ske igen, lyder det fra borgmester Kim Valentin (V) i Gribskov Kommune.

Hans egen administration og jurist har nu undersøgt, om det på nogen måde har påvirket beslutningen, at en kommunal chef havde økonomiske interesser i konsulentfirmaet De Fire Vinde ApS., som i 2012 blev engageret til at forberede »Danmarkshistoriens største udbud på social- og sundhedsområdet". Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Udbuddet havde virkning fra 1. maj i år, hvor opgaver for i alt 2,25 milliarder kroner blev givet videre til private selskaber samt kommunens eget selskab Pleje Gribskov. Kørt før, at kontrakterne blev skrevet under i april i år, blev borgmesteren gjort opmærksom på, at stifteren af konsulentfirmaet var gift med en af kommunens chefer, som også havde anparter i konsulentfirmaet. Honoraret til konsulentfirmaet er på 1,6 millioner kroner. 


- Selv om vi nu ved, at det ikke kan have påvirket beslutningen om, hvem der skulle have opgaverne, må den slags ikke kunne ske. I byrådet fulgte vi indstillingen om valg af konsulentfirma uden at blive orienteret om personsammenfaldet i ejerskabet. Alligevel har det samlede byråd ansvaret for, at det skete, siger Kim Valentin.

Stifteren af konsulentfirmaet, Steen Houmark, har tidligere været ansat som sundhedschef i Gribskov Kommune. Før kommunesammenlægningen i 2007 var han sundhedschef i Græsted-Gilleleje Kommune.

- Det var direktionen, som havde opsøgt mig for at høre, om jeg ville påtage mig opgaven. Det var ikke min kone, men direktionen, jeg skulle referere til, siger Steen Houmark.

Emneord: Gribskov Kommune, Nepotisme, Udbud, Byråd, OPS, Udlicitering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også