Slagelse Rådhus. Foto: Slagelse Kommune.

Byrådsmedlem fyret som kommunal leder

Byrådsmedlem for SF er fyret fra sit kommunale job, erfarer Sjællandske. Kommunen er tavs og kalder det en personalesag.

Helle Blak, medlem af Slagelse Byråd for SF, er med øjeblikkelig virkning blevet fyret fra sit job som kommunal leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé. Hendes ledende kasketter i forhold til arbejdet i Slagelse Kommunes to udsatte boligområder, Ringparken og Motalavej, er samtidig blevet taget fra hende, erfarer Sjællandske. 


Kilder tæt på rådhuset bekræfter, at Helle Blak er blevet fyret. Udadtil og formelt betragtes hendes fravær dog som en sygemelding.

LÆS OGSÅ: HELLE BLAK: JEG ER USKYLDIG

Selv har Helle Blak ingen kommentarer til sagen om en fyring. Hun siger i stedet, at hun er sygemeldt med halsbetændelse, og at hun - da hun bliver foreholdt faktummet om en afskedigelse - intet har hørt om sagen.

Avisen erfarer, at fyresedlen er affødt af en intern revision af de økonomiske forhold i Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Ringparken og Basen i Korsør. Den revision har vakt kritik. Siden er en ekstern revisionsproces blevet igangsat, hvorfor Helle Blak nu er blevet afskediget. 

Det fremgår også af en besked, som er sendt til flere byrådsmedlemmer. 

Borgmester Stén Knuth (V) fortæller, at han ingen kommentarer har til sagen, da det er en personsag. Heller ikke uddannelsesdirektør Vini Lindhardt har nogen kommentarer. 

En skrivelse sendt til kommunaldirektør Jane Wiis og anonymt til Sjællandske beskriver, at medarbejdere i kommunen tidligere har forsøgt at gøre opmærksom på kritisable, uprofessionelle forhold, men at man på ledelsesgangen intet har gjort efter anklagerne. 

Den helt konkrete årsag til afskedigelsen er - efter hvad Sjællandske erfarer - misbrug af midler. Slagelse Kommune er tavs om omfanget.

Emneord: Slagelse Kommune, Vini Lindhardt, Sten Knuth, Helle Blak, Motalavej, Offentlige fyringer, Jane Wiis, Byrådsmedlemmer
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også