Byrådspolitikere tager på studietur til Stockholm

Økonomiudvalget i Haderslev Kommune tager på studietur til Stockholm for at høre om de svenske erfaringer med konkurrenceudsættelse og udvikling af nye velværdsydelser.

-Et enigt udvalg har besluttet at tage til Stockholm for at høre om konkurrenceudsættelse og velfærdsydelser, fordi det er et tema, som også er på dagsordenen i Haderslev. I Sverige har man mange års erfaring med dette og derfor er det meget relevant for os at høre mere om deres positive og negative erfaringer på området, siger borgmester H.P. Geil.


-Vi har en udfordring med at sikre en velfærdsservice til borgerne samtidig med at de økonomiske muligheder er under pres. Det er derfor vigtigt, at vi politikere og direktionen får viden om muligheder for udvikling og omstilling af velfærdsydelserne. Sverige er et land, der på mange måder minder om Danmark, men samtidig også gør tingene anderledes og derfor kan give os vigtig ny inspiration, siger H.P. Geil.

På studieturen skal Økonomiudvalget besøge Nacka Kommune, der er den kommune i Sverige, der nået længst med konkurrenceudsættelse. Delegationen fra Haderslev skal her mødes med politikere, centrale embedsmænd og de institutioner, der rent praktisk leverer velfærdsydelserne.

Turen går også til Täby Kommune, der har en klar vision med vægt både på kvalitet og effektivitet i levering af velfærdsydelserne. Kommunen præsenterer sin valgfrihedsmodel, som sikrer borgerne en velfærdsydelse, der netop er afpasset den enkeltes behov. Modellen illustreres indenfor de forskellige velfærdsområder i kommunen.

Endelig besøges Sveriges Kommuner og Landsting, der svarer til det danske KL. Her får man en introduktion til det svenske kommunesystem, samt hvordan man mere overordnet arbejder med konkurrenceudsættelse og medborgerdialog i svenske kommuner og gennemføre de store forandringer, der kræves af den kommunale sektor.

På studieturen, der varer fra den 15.-18. november, deltager Økonomiudvalget, direktionen, økonomichefen samt sekretariats- og udviklingschefen.

Det samlede budget for turen er på ca. kr. 300.000.

Emneord: Studietur, Konkurrenceudsættelse, Ny Velfærd, Velfærdsdebatten, Nye velfærdsløsninger, Haderslev Kommune
Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.11.15 Henrik Ladefoged
  Er deltagerkredsen rigtig sammensat?

  Kan se at det udelukkende er økonomifolk der indgår i deltagerkredsen. Hovedparten af deltagerkredsen burde bestå af fagfolk på det område der søges udliciteret og ikke økonomifolk. Økonomifolket har kun forstand på penge på et regneark og ved og kender ikke problemerne på gulvet. Kommunen bør ikke arbejde i udlicitering men derimod få rammeaftaler med lokale firmaer således styringen forbliver i kommunens regie - på den måde kan man også komme af med et firma her og nu frem for at man er bundet af en lang kontrakt som kun koster os skatteborgere penge.

 • 10.11.15 Leo Zingenberg
  Hvilke udgifter ligger der i budgettet ?

  15 personer med budget for 300000, altså 20000 pr deltager.
  Flybillet incl. 4-stjernet hotel med morgenmad koster i alt 4000 pr person. Lad os afsætte 2500 til mad og transport. Så er der 13.000 pr næse svarende 200.000 kr til at betale de svenske guides med.
  Min anbefaling: send 5 mand afsted og ansæt en ekstra hjemmehjælper.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.04.19 Velfærd
  Kommune giver tilskud til at uddanne bisiddere

  Foreningen Syg i Haderslev har søgt Haderslev Kommune om økonomisk støtte til at uddanne bisiddere. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har besluttet at støtte foreningen med 20.000 kroner.

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.

 • 15.03.19 Politik
  Dennis K og Jørn Neergaard om et liv i magtens cirkler

  Den ene har været udskældt DA-direktør og beskæftigelsesminister og den anden stærkt kritiseret fagforeningsformand. Hør Dennis Kristensen og Jørn Neergaard i samtale med Nick Allentoft.

 • 01.03.19 Politik
  Professorer: Politikere er låst i hensyn til middelklassen

  PODCAST: Jørn Henrik Petersen og Ove Kaj Pedersen påtaler en situation, hvor politikerne er låst mellem hensyn til det store flertal af vælgere, som har det godt, og hensynet til den sociale kontrakt, hvor udsatte får den nødvendige hjælp og støtte. Her bliver den kommende valgkamp central, mener de.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.