Byret: E-mails til Lars Løkke og Støjberg er terror

Psykisk syg mand begik terror, da han skrev hårde ord i e-mails, breve og på Facebook med trusler om terror.

To e-mails til Lars Løkke Rasmussen (V) og Inger Støjberg (V) kunne skræmme befolkningen i alvorlig grad og var derfor terror.

Det fastslår et nævningeting i Retten på Frederiksberg mandag i en straffesag mod en 32-årig psykisk syg mand.

"Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen," skrev manden blandt andet og henviste til Omar el-Husseins drab og drabsforsøg ved Krudttønden og synagogen i København.

"Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften," skrev han også.


Mailene blev sendt en nat i juni fra Glostrup Psykiatrisk Center, hvor han var indlagt.

Desuden betegner retten to opslag på Facebook også som overtrædelse af en af straffelovens bestemmelser om terror.

Men to andre opslag er ikke den type lovovertrædelse, som anklagemyndigheden mente.

"Terror er en pligt", er således ikke terror i sig selv, men en sympatitilkendegivelse, som er strafbar ifølge en anden paragraf. Ifølge den er det strafbart at billige blandt andet terror.

Manden selv, der lider af paranoid skizofreni, har nægtet sig skyldig.

- Jeg var bare en syg mand, har han forklaret.

- Jeg har ingen våben eller noget, tilføjede han forleden under afhøringen.

Men han har vedgået, at han ideologisk har næret sympati med blandt andre Islamisk Stat og med Said Mansour, ligesom han er modstander af demokrati. Han konverterede til islam i 2005.

Da nævningetinget afsiger kendelse om hans skyld, bliver han i modsætning til alle andre siddende.

Den 32-årige er født i Moskva. Ifølge forsvareren er han statsløs. Han kom til Danmark med sin mor som niårig.

I en tidligere straffesag om terrorytringer blev han af Højesteret frifundet for udvisning af Danmark. Men anklagemyndigheden forlanger også denne gang udvisning.

Sagen fortsætter mandag eftermiddag. Her vil anklager Anders Larsson og forsvarer Peter Hjørne komme med indlæg om sanktionen og om udvisning.

/ritzau/

Emneord: Islamisme, Islamisk Stat, Terrorbekæmpelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 18.11.15 Politik
  Her er den nye politiaftale

  Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i perioden 2016-2019. Aftalen sikrer 1,9 mia. kr. ekstra til at løse de udfordringer, som dansk politi står over for i fremtiden.

 • 19.09.14 Politik
  Regeringen skærper indsatsen mod radikalisering og ekstremisme

  Socialminister Manu Sareen og justitsminister Karen Hækkerup præsenterer i dag regeringens nye handlingsplan om forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Regeringen styrker forebyggelsesindsatsen på alle fronter og strammer lovgivningen bl.a. for at sætte en stopper for det stigende antal unge, der rejser til Syrien og Irak for at kæmpe.