Cameron og Xi skyllede statsbesøg ned med øl på lokal pub

Cameron skabte minder om skandale, og lokale pubgæster fik sig stor overraskelse, da Kinas præsident pludselig trådte ind på The Plough at Cadsden.

Efter et hårdt program med samtaler om geopolitik, cyberkriminalitet og underskrivelse af handelsaftaler for milliarder kan det være tiltrængt med en forfriskelse.


Storbritanniens premierminister, David Cameron, og Kinas præsident, Xi Jinping, afsluttede således deres tre dage lange program torsdag med at besøge en klassisk engelsk pub i The Plough Inn i Cadsden nær Camerons landsted nordvest for London.

Menuen stod i bedste britiske stil af fish and chips skyllet ned med et stort glas øl, skrev David Cameron på Twitter torsdag aften.

Billeder i britiske medier viser, hvordan de lokale pubgæster drejede hovedet en ekstra gang, da Cameron gik i baren og bestilte en pint Indian Pale Ale til sig selv og sin gæst.

Pubben er den samme som den, hvor Cameron engang glemte sin otteårige datter. En episode, har tidligere har fortalt offentligheden om.

- Den fejl laver jeg ikke igen, skal David Cameron ifølge The Telegraph have underholdt de lokale gæster med.

Xi Jinping er den første kinesiske præsident, der besøger Storbritannien i over et årti. 

David Cameron har sagt, at besøget er meget vigtigt for de britisk-kinesiske relationer, som "er i en særdeles god tilstand" for tiden.

Britiske regeringskilder oplyser ifølge Reuters, at der under Xis besøg er blevet indgået handels- og investeringsaftaler for omkring 20 milliarder pund (omkring 200 milliarder kroner).

Cameron er blevet kritiseret for at sætte gode handelsforbindelser med Kina højere end en kritik af menneskerettighederne i Kina under Xi Jinpings besøg.

/ritzau/

Emneord: David Cameron, Xi Jinping
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.