Carl Holst går fra forsvarsminister til kirkeordfører

Den tidligere forsvarsminister, som selv valgte at trække sig, skal desuden sidde i en række udvalg.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst har nu sin fremtid på plads i Venstres folketingsgruppe, efter at han 29. september valgte at gå af som minister på grund af en række personsager.

Holst, der blot var forsvarsminister i 93 dage, er Venstres nye kirkeordfører, erfarer Ritzau.

Han får dermed en noget mere anonym rolle i partiet fremover. Holst erstatter partifællen Louise Schack Elholm som kirkeordfører.


Desuden kommer den tidligere formand for Region Syddanmark ind i Retsudvalget, Nordisk Råd, Social- og Indenrigsudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Grønlandsudvalget samt Børne- og Undervisningsudvalget.

Venstres gruppeformand, Søren Gade, udtaler, at Holst selv har bedt om posten som kirkeordfører.

- Jeg har haft en samtale med Carl om, hvad han gerne vil beskæftige sig med, og så har vi ud fra den liste talt med nogle af gruppens medlemmer, og det er forgået i fuldstændig fordragelighed.

- Carl har været ærlig og sagt, at han i respekt for dem, der havde ordførerskaber, ikke ville ind og skabe misnøje i en folketingsgruppe, men de medlemmer, jeg har talt med, har været utrolig kollegiale over for Carl, siger Søren Gade til Ritzau.

- Der har været forståelse for og enighed om de ting, han har fået. Ingen kan føle sig kørt over i denne proces, og det har været vigtigt for Carl.

- Som gruppeformand skal jeg sørge for, at der er en god stemning i gruppen, og det ville der ikke have været, hvis nogen følte sig tvunget til at afgive noget. Så det er ikke sket, lyder det fra Søren Gade.

Forud for Holsts afgang som forsvarsminister var der gået tre måneder, som næsten konstant var præget af personsager.

Først var der sagen om Holsts eftervederlag fra Region Syddanmark til mere end 800.000 kroner og senest mistanken om, at han har brugt en embedsmand i sin personlige valgkamp. Sidstnævnte sag er endnu ikke afsluttet.

Trods rollen som kirkeordfører, der normalt ikke fylder meget i mediebilledet, får Holst rigeligt at se til, vurderer Søren Gade.

- Carl er et dygtigt politisk menneske, der kommer fra Region Syddanmark, men han har jo ikke folketingserfaring.

- Så med de udvalg her bliver der ikke meget stilhed omkring ham. Han bliver kastet ind med det samme, siger Søren Gade med henvisning til Holsts mange år i politik, men uden for Christiansborgs mure.

Søren Gade er enig i, at hvervet som kirkeordfører betyder, at Holst næppe skal udtale sig i medierne hver dag, men gruppeformanden tilføjer, at kirkeområdet "trods alt noget, der fylder en del i Venstres bagland, hvis man kigger historisk på det".

Holst blev afløst af Peter Christensen som forsvarsminister. Peter Christensen blev ikke genvalgt til Folketinget i juni.

/ritzau/

Emneord: Kirkeordfører, Carl Holst, Folketinget, Venstre
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.