Carl Holst: Jeg har ikke fået dobbeltløn

Den nye forsvarsminister afviser kritik af, at efterløn fra regionsborgmester-post er grådighed.

Den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark Carl Holst (V) har nu på sin facebookside svaret på kritikken af, at han stadig får løn af Region Syddanmark, selvom han sagde posten op for at blive forsvarsminister.

Det skriver DR Syd.

                 Læs også: Forsvarsminister får over 800.000 med i regions-efterløn

Carl Holst vil i alt modtage 833.000 kroner af regionen i såkaldt eftervederlag. Men på sin facebookside skriver forsvarsminister Carl Holst, at der er en logisk forklaring på beløbet.

- Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk, skriver Carl Holst.

Han slår fast, at der ikke er tale om dobbeltløn.

- Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet. Der er derfor ikke tale om dobbeltløn, siger han.

Carl Holst siger, at alt er foregået efter bogen.

- Reglerne omkring den såkaldte efterløn er og har været de samme fra før, jeg blev amtsborgmester.

Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke, skriver han videre.

Han tilføjer også, at han ikke vil betale pengene tilbage, som flere regionsrådspolitikere ellers har opfordret ham til.

- Jeg forholder mig til reglerne, som de er i dag, og lader kommissionen komme med anbefalinger til, hvordan reglerne skal se ud i fremtiden.

Emneord: Carl Holst, Regionsrådsformand, Politisk efterløn, Forsvarsminister, Region Syddanmark
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også