Foto: Steen Brogaard

Carl Holst søger midlertidig orlov fra Folketinget

Carl Holst søger midlertidig orlov fra Folketinget efter politianmeldelse fra Region Syddanmark.

Venstres Carl Holst forlod i september posten som forsvarsminister. Og nu forlader han også Folketinget - i hvert fald midlertidigt.

Venstres nuværende kirkeordfører oplyser i en pressemeddelelse, at han har besluttet at søge midlertidig orlov fra Folketinget. Hans afløser bliver Hans Christian Thoning, som ikke blev genvalgt ved folketingsvalget i


Carl Holst siger i en pressemeddelelse:

- De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde, den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest. 

- Det er mig, der har bragt min familie i den situation, og dermed også mit ansvar at rette op på den situation. Derfor har jeg besluttet at ansøge om orlov, så der kan komme ro omkring min familie og min person, siger Carl Holst.

Beslutningen er kulminationen på et nærmest utroligt fald fra tinderne for V-profilen, der for blot få måneder siden blev set som et muligt formandsemne i Venstre.

Et møde mandag aften i Region Syddanmark gjorde det dog svært for Carl Holst at blive på Christiansborg.

Her besluttede et flertal bestående af 40 ud af 41 regionsrådsmedlemmer at politianmelde Carl Holst for at få undersøgt, om han har brugt regionens penge ulovligt, da han var regionsformand.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af en rapport fra Statsforvaltningen og en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

Her er flere kritisable forhold blevet belyst. Blandt andet at Christian Ingemann Nielsen, kommunikationsansat i regionen og siden spindoktor for Holst som forsvarsminister, angiveligt skulle have haft en central rolle i Carl Holsts kamp for at blive valgt til Folketinget i foråret.

Ifølge Carl Holst har han dog aldrig haft til hensigt at bryde nogle regler eller gøre noget forkert.

- Derfor ser jeg også frem til, at politiet nu er blevet bedt om at afklare, hvad der er op og ned i denne sag, så vi kan få en endelig konklusion og efterfølgende få sat et punktum og komme videre, siger Carl Holst. 

Han lægger dermed op til at vende tilbage til Christiansborg, når sagen er afsluttet.

Venstres gruppeformand Søren Gade har "stor forståelse" for Carl Holsts beslutning. Søren Gade har selv prøvet at være i centrum for flere sager i pressen, da han var forsvarsminister.

- Hvis ikke man selv har prøvet det, så tror jeg ikke, man kan forestille sig, hvad det er for et pres, man kommer under i offentligheden, når man havner i en sådan en sag. Det er voldsomt opslidende ikke kun for Carl Holst, men også for hans familie. 

- Derfor har jeg fuld forståelse og respekt for Carl Holsts ønske om orlov. Jeg håber for Carl og hans familie, at han snart kan komme videre og i gang med det politiske arbejde igen, siger Søren Gade.

Kredsformand for Venstre i Esbjerg, Thomas Bjerrum Rosenstand, tager Carls Holsts beslutning til efterretning og forventer også, at kredsens folketingsmand vender tilbage til Christiansborg på et senere tidspunkt.

- Nu skal der ro på, og så glæder jeg mig til, at Carl vender tilbage til Folketinget, når han og hans familie er parate til det, siger Thomas Bjerrum Rosenstand.

/ritzau/

Emneord: Carl Holst
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.