Flere end 500 mænd fik tjekket helbredet i moskeen

Mænd går for sjældent og for sent til lægen.

Men i sidste uge var Mens Health Week anledningen til at mange hundrede mænd fra Greve, Ishøj og Solrød fik et hurtigt sundhedstjek.

Mænd fik tjekket deres sundhed i Mevlana moskéen i Ishøj.

 

Mænd går ikke til lægen så ofte som kvinder. Til gengæld tog de imod tilbuddet om et sundhedstjek, da sundhedskonsulenter i sidste uge rykkede ud med blodtryksmålere og træningsredskaber.
”Vi havde rasende travlt i Mavlana Moskeen,” fortæller Kira Gilling Hansen fra Greve Kommune.
”Der var lange køer til vores sundhedsboder, så vi er ikke i tvivl om, at det var en rigtig god ide at tage ud og møde mændene dér, hvor de alligevel er.”
I to moskeer i Ishøj fik flere end 500 mænd et helbredstjek, og desuden var mange meget interesserede i træningsboden, hvor man kunne måle sin styrke og balance og få et tilbud om motion.
Sundhedskonsulenterne var også på Miljøcenter Greve for at tilbyde sundhedstjek til mænd. Og cirka en femtedel af alle de mænd, som kom med deres affald, fik også tjekket blodtryk, blodsukker eller lungefunktion.
De bekræftede, at de sjældent går til læge eller bare får målt deres blodtryk. For 80 % var det mere end halvandet år siden, selvom flere af dem vidste, at de havde forhøjet blodtryk.
I uge 24 var der internationalt fokus på mænds helbred, fordi mænd lever tre til fem år kortere end kvinder og oftere får alvorlige sygdomme som kræft, diabetes og hjerte-karsygdomme.
Sundhedskonsulenterne oplevede, at mændene tog godt imod tilbuddet om et sundhedstjek, og de er klar til at opsøge mændene, hvor de alligevel er.
”Vi har fået mod på mere, så næste gang skal vi ud til fodboldkampe på stadion,” siger Kira Gilling Hansen.

Årets tiltag var et samarbejde mellem de Greve, Solrød og Ishøj Kommuner samt de to Mevlana Moskeen i Ishøj Kulturcenter, Dansk-Pakistansk Kulturcenter og Miljøcenter Greve.

Emneord: Sundhed, Mænd, Innovation, Læger, Velfærd
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.