Succesprojekt på regionshospitalet starter op igen

I samarbejde med Randers Kommune sætter Regionshospitalet Randers gang i et jobrotationsprojekt, hvor faste medarbejdere bliver uddannet til hospitalsserviceassistenter, mens ledige bliver ansat som vikarer.

To lignende projekter har tidligere kørt med succes og har blandt andet betydet, at et stort antal ledige er løftet ud af dagpengesystemet.

To gange tidligere har Regionshospitalet Randers efteruddannet medarbejdere til hospitalsserviceassistenter ved hjælp af jobrotation, og nu gentager hospitalet i samarbejde med Randers Kommune succesen.

Gennem jobrotation vil faste medarbejdere således blive uddannet til hospitalsserviceassistenter, mens ledige arbejder som vikarer i den 1-årige uddannelsesperiode. Og erfaringerne fra de tidligere projekter viser, at det på den måde lykkes at løfte kompetencerne blandt de faste medarbejdere samtidig med, at et stort antal ledige bliver løftet ud af dagpengesystemet.

En fast rekrutteringskanal

”Vi har haft stor gavn af de to tidligere projekter blandt andet, fordi vi har kunnet bruge forløbene som rekrutteringskanal. Vi har omkring 140 hospitalsserviceassistenter ansat i Randers, og da vikarene er ansat hos os et helt år, får vi et godt kendskab til dem og mulighed for at rekruttere fra egne rækker, når vi skal ansætte nye medarbejdere,” siger Karsten Kolind, der er uddannelsesansvarlig på Regionshospitalet Randers.

Karsten Kolind anslår, at omkring 70-80 procent af de 36 vikarer i de tidligere projekter på den måde er blevet ansat enten i Randers eller i Skejby, og han forventer, at en ligeså stor del af vikarene i det nye projekt vil blive ansat.

Vikarer skal ansøge nu

Det nye jobrotationsprojekt går i gang efter sommerferien, men allerede nu leder Regionshospitalet Randers efter vikarer. I alt skal der ansættes 14-15 vikarer, og det kommer til at foregå på helt traditionel vis med ansøgning og ansættelsessamtale.

”Vi går efter nogen, som vi vurderer på sigt vil kunne blive hospitalsserviceassistenter. Her ser vi blandt andet på, om ansøgerne har relevant erhvervserfaring, fx fra hjemmeplejen, rengøringsbranchen eller storkøkkener, fordi de vil kunne få merit, hvis de efter vikarperioden selv bliver elever på hospitalsserviceassistent-uddannelsen” siger Karsten Kolind.

Inden de nye vikarer begynder på regionshospitalet får de 14 dages optræningen på Tradium. Derudover kommer hver enkelt i 14 dages praktik på den afdeling, hvor de skal arbejde sådan, at de er godt klædt på til at afløse de medarbejdere, der skal på uddannelse.

Der er ansættelsessamtaler for de nye vikarer i juli og hele projektet ventes afsluttet i juni 2014.

FAKTA

Jobrotationsprojektet på Regionshospitalet Randers går ud på at efteruddanne medarbejdere til hospitalsserviceassistenter, mens ledige bliver ansat som vikarer. Projektet bliver gennemført i samarbejde med Randers Kommune, FOA, 3F, Tradium og Skive Tekniske Skole

Hospitalsserviceassistent

En hospitalsserviceassistent løser en række praktiske opgaver som rengøring, madhåndtering, organisering af depotvarer, sengeredning og patienttransport. Vikarene kommer til at løse samme slags opgaver – dog med undtagelse af patienttransport.

Bliv vikar

Der er informationsmøde for ledige på Regionshospitalet Randers, indgang 23, mødelokale M4, den 20. juni klokken 09.00. Her kan man høre mere om løn, personaleforhold og fremtidsudsigter. Det er en betingelse for at blive vikar, at man har været ledig i mindst tre måneder.

Emneord: Sundhed, Innovation, Jobrotation, Randers Kommune, Hospital
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.