Charmeoffensiv: Region lokker læger og sygeplejersker med forskningsmillioner

Mere end dobbelt så mange millioner blev der brugt i Region Sjælland på sundhedsforskning i 2013 i forhold til 2009. Det skriver DR Sjælland.

I 2009 brugte det offentlige 71 millioner i Region Sjælland. I 2013 var tallet i oppe på 179. Det er den største relative stigning per indbygger på landsplan, skriver Danske Regioner. Stigningen skyldes en bevidst strategi fra regionens side.


- Mere forskning lokker nemlig flere dygtige læger og sygeplejersker til, siger Eva Benfeldt, forskningschef i Region Sjælland til DR Sjælland.

Forskningssatsningen har blandt andet lokket professor i mave- og tarmkirurgi, Ismail Gögenur, til Køge Sygehus og for nylig begyndte John Brodersen som Region Sjællands første professor i almen medicin.

- Det er stimulerende for en hospitalsafdeling, hvis der er nogle, der laver forskning. Så taler man om det på gangene og til møderne og det giver mere spændende arbejde til både sygeplejersker og læger, siger Eva Benfeldt.

De mange dygtige sundhedspersonaler, som regionen kan tiltrække med attraktive forskningsmiljøer, skal også gerne være med til at forbedre behandlingen af patienterne.

- Man kan blive tilbud deltagelse i forskningsprojekter og få adgang til den nyeste behandling eller medicin, siger Eva Benfeldt.

En anden vigtig pointe er, at regionen selv bestemmer hvilken forskning, der skal laves. Nogle sygdomme er nemlig mere udbredte i vores område end i Hovedstaden, siger regionsrådsformanden på Sjælland.

- Vi har nogle særlige udfordringer i forhold til vores borgeres sundhed, som vi gerne vil forske i, siger Jens Stenbæk (V), regionsrådsformand, Region Sjælland til DR Sjælland.

Konkret har regionen netop startet en befolkningsundersøgelse på Lolland-Falster, som skal afdække udfordringerne med ulighed i sundhed.

Region Sjællands 179 millioner forskningskroner er dog stadig langt mindre end de 2,3 milliarder, der blev brugt i Region Hovedstaden i 2013, oplyser DR Sjælland.

Emneord: Forskning, Sundhedsområdet, Sygehuse, Hospitaler, Region Sjælland, Jens Stenbæk
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.