Chefer fik lønbonus mens PostNords økonomi gik i sænk

PostNords årsregnskaber viser store lønstigninger til flere chefer i PostNord til trods for dårlig økonomi.

Cheferne i PostNord har ikke manglet noget, selv om postvirksomhedens økonomi har været trængt. 

En gennemgang af PostNords årsregnskaber fra 2011 til 2015 viser store lønstigninger til virksomhedens øverste ledelse. Det skriver Fagbladet 3F. 


Tidligere chef for PostNords danske afdeling Henning Christensen og Lars Idermark, der var administrerende direktør i PostNord fra 2011 til 2013, har fået store lønstigninger. 

Men den største bonus gik til koncernens tidligere finansdirektør Henrik Rättzen. 

Fra 2012 til 2013 steg hans månedsløn med 28.000 kroner. 

Det betød, at der hver fjerde uge rullede 508.000 kroner ind på hans lønkonto.

Da Henrik Rättzen forlod PostNord i 2014, var det med en klækkelig lønforhøjelse. Ifølge PostNords årsrapport fra 2015 fik Henrik Rättzen 6,8 millioner kroner for fire og en halv måneds arbejde.

PostNord oplyser, at en del af beløbet bestod af en fratrædelsesbonus.

Bonussen kom på trods af, at PostDanmark i samme periode havde skilt sig af med over 2000 medarbejdere og leveret et underskud på henholdsvis 102 og 154 millioner kroner i 2013 og 2014.

Anders Drejer, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, kalder den store bonus "dybt uforståelig".

- Normalt plejer man at belønne topchefer for at udvikle deres virksomhed i en positiv retning, og det er mildest talt ikke sket i PostNords tilfælde, siger Anders Drejer til Fagbladet 3F.

- Jeg har meget svært ved at finde de gode argumenter for de her lønstigninger. Det giver ingen mening, at hverken de danske eller svenske topchefer skal have så store lønstigninger, når det går så tilpas ad helvede til i hele PostNord, siger økonomiprofessoren.

Postnords bestyrelsesformand, Jens Moberg, oplyser i et mailsvar til Fagbladet 3F, at PostNord bestræber sig på at holde deres cheflønninger rimelige.

/ritzau/

Emneord: PostNord, PostDanmark, Lønstigninger, Anders Drejer, 170317, Henrik Rättzen, Gyldent håndtryk
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 17.03.17 Børge Hansen
  Sammenhængskraft

  I en stat er sammenhængskraften helt afgørende for dens eksistens. Den samfundsmæssige kapital opbygges og næres af at borgerne oplever ret og retfærdighed i magtudøvelsen, in casu at vital infrastruktur ikke forringes eller overgives til private aktørers stræben efter profit.

  Her lægger Posten sig i kølvandet på bl.a. salget af bl.a. DONG.

  Denne privatisering af samfundets rygrad må standses.

 • 17.03.17 Anni Grimm
  PostNord...

  Jeg har mest lyst til bare at sige "usmageligt", men eklatant amatøragtig ledelse og fest for andres penge kan også komme på tale.

  Jeg og mange andre modne mennesker i dette land husker med glæde tiden, hvor det røde postbud omdelte posten 3 gange om dagen - også lørdag, havde tid og overskud til en god snak og af og til en kop kaffe med et ensomt menneske. En god social indsats af betydning, og ikke specielt omkostningstungt.

  Så blev alt digitaliseret, og befolkningen skal tro, at det er bedre og mere effektivt (for ikke at tale om billigere), men tro det eller ej - borgerne kan faktisk godt gennemskue de misfostre, der for bl.a. PostNords vedkommende er resultatet af en indsats, som ledelsen ikke har haft evne eller begreb om at følge til dørs.

  Det, man har formået er, at forgylde direktørerne og aktionærerne på trods af skrantende indtjening. Her har man uden blusel tømt egenkapitalen, mens hobevis af medarbejdere har fået en fyreseddel og borgerne må kikke langt efter posten - hvis den overhovedet kommer.

  Det er ganske enkelt skammeligt, og det må være et folkekrav, at de ansvarlige stilles til regnskab, for alle kan vel ikke bare frasige sig ansvaret for denne milliardskandale - hverken ledelse eller politikere.

  Det er slet og ret en sørgelig udvikling, Danmark er inde i. Må vi bede om, at politikere i højere grad tænker på, hvad der er borgernes behov og ønsker, og indser, at storhed ikke nødvendigvis kommer af sammenlægninger, som glider dem af hænde, fordi de ikke har formát til at gennemskue konsekvenserne af mastodonterne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også