-
Ingen medier er oprigtig interesseret i en debat om børnefattigdom i et af verdens rigeste lande, men det kommer ikke som en overraskelse for dem af os, som vedholdende forsøger at skabe politisk interesse for et opgør med selvsamme.
-
Året er 1995 og Kong Christian den Halve har i snart 10 år kæmpet med at holde fast i arbejdsmarkedet. Det forgudede danske velfærdssystem gør det hele tiden sværere.
-
Inden vi for alvor tager den indgåede aftale om seniorpension for mere end valgflæsk, så er vi også nødt til at se på de eksisterende ordninger, og dem som står til igen at blive taberne. Nemlig målgruppen for førtidspension og fleksjob.
-
Alt for ofte er beskæftigelsesindsatser mangelfulde eller ikke eksisterende. Nogle af grundene hertil er at indsatserne ikke har den fornødne borgerinddragelse, medarbejderne ikke inddrages nok og ofte sker på flere forvaltningsområder.
-
Tredje forsøg på at få hjælp i velfærdsstaten sendte Kong Christian den Halve på fire års ørkenvandring og hans sygdom blev omskrevet undervejs. Her er tredje del i historien om 30 år i velfærdsstatens fangarme.
-
Historien om Kong Christian den Halve begynder med fortællingen om en mønsterbryder, der mod alle odds skabte en tilværelse som selvstændig og slog sig på systemet, da han fik brug for hjælp.
-
Velfærdsstaten har monopol på lovgivning, fortolkningsrum, administration og rammesætning. Det er en af de største barrierer for en meningsfuld udvikling af beskæftigelseslovgivningen.
-
Vi taler ofte om, at Folketingets sammensætning skal afspejle befolkningens, men vi ved også at det langt fra er tilfældet. I august 2016 sagde Folketingets formand, Pia Kjærsgaard: ”Vi bør være bredere repræsenteret, end vi er i dag”.
-
Lad os trække førtidspensions- og fleksjobordningerne ud i baggården og aflive dem med et nakkeskud. Vi kan gøre beskæftigelsessystemet bedre ved at gøre det enklere, foreslår Claus Jansson.
-
Historien om Christian, som i tre årtier sad fast i mønstersamfundet Danmarks stærke velfærdssystem. Jeg kalder ham Kong Christian den halve, for det giver da lidt mere værdighed end den følgende historie, skriver Claus Jansson. Vær med fra begyndelsen.
-
De danske medier reducerer demokratiet til en lystspil og politiske partier til nytteløse idioter, når de vedholdende forsøger at skabe illusionen om en præsidentvalgkamp i Danmark.
-
Vores fælles løsninger for infrastrukturen på trafikområdet er underlagt valg præget af nepotisme, særhensyn og svigt af ansvar. Vi har set det igen og igen, at nepotismen har afgjort placeringen af motorveje. ”Stemmer du for, får du en motorvej”
-
I stedet for at stikke de unge et politisk holdkæft-bolsje, når de demonstrerer, så burde vi være langt mere interesseret i at lytte til dem.