Claus Jensen er udover at være forbundsformand i Dansk Metal formand for CO-industri, der forhandler overenskomster for 230.000 ansatte i industrien i Danmark. Det er i kraft af denne post, Claus Jensen er valgt til formand for IN.

Claus Jensen ny formand for én million nordiske industriansatte

IN – industriansatte i Norden har valgt Dansk Metals formand Claus Jensen til at stå i spidsen for samarbejdet mellem de 20 skandinaviske forbund under IN Nordic.

”Jeg er selvfølgelig stolt over den tillid, man har vist mig, ved at vælge mig til at stå i spidsen for de nordiske organisationer. Ingen steder er fagbevægelsen så godt organiseret, som den er i Norden. Vi har indflydelse og skaber resultater – men det forpligter også. Jeg vil gøre mit til, at fagbevægelsen andre steder i Europa tager ved lære af den nordiske model, så vi fortsat har et åbent Europa, hvor vi handler med hinanden”, siger nyudnævnt formand for IN og forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen.


IN samler alle de forbund, som organiserer ansatte i industrien i de nordiske lande: Finland, Sverige, Danmark, Norge og Island. I alt repræsenterer IN’s 20 medlemsorganisationer omtrent en million medlemmer i industrien. IN organiserer forbund for både arbejdere, tjenestemænd og akademikere inden for sektorerne metalindustri, procesindustri, papir, kemi og energi.

”I IN koordinerer vi sammen vores nordiske kollegaer holdninger og synspunkter til både vores europæiske og globale arbejde. IN er simpelthen grundlaget for vores faglige politiske indflydelse internationalt. Det bliver en fantastisk platform for at fremme både danske og nordiske synspunkter”, siger formand Claus Jensen.

 

Emneord: Dansk Metal, Claus Jensen, Fagforeninger, Industriansatte i Norden, 280617
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også