Clintons opbakning falder til det laveste siden 2001

Hillary Clinton indtager ikke længere en så suveræn position i måling blandt dem, der stemmer på Demokraterne.

Hillary Clinton, storfavorit til at blive Demokraternes kommende præsidentkandidat i USA, er langt fra så populær blandt de demokratiske vælgere som tidligere.
 
Det viser en ny meningsmåling fra CNN.
 
47 procent af de personer, der støtter Demokraterne, siger, at de peger på Clinton som partiets præsidentkandidat. Det svarer til en tilbagegang på ni procentpoint i forhold til i juli og er det laveste niveau siden 2001.
 
Det er første gang, at hun er under 50 procents opbakning i en måling hos CNN.
 
Til gengæld går Clintons nærmeste rival, senator Bernie Sanders, frem med hele ti procentpoint til 29 procent, mens vicepræsident Joe Biden, der endnu ikke har tilkendegivet, om han stiller op, ligger på en tredjeplads med 14 procents opbakning.
 
44 procent af amerikanerne har et positivt syn på Clinton, mens 53 procent har et negativt syn på hende. Også på det punkt er målingen den svageste siden 2001 for den tidligere udenrigsminister.
 
Clinton er dog den kandidat, som de demokratiske vælgere stoler mest på, når det gælder emner som økonomi, raceforhold, udenrigspolitik og løngabet mellem rig og fattig.
 
Målingen viser også, at skulle der holdes valg i dag, ville Clinton kunne slå samtlige de republikanske kandidater i kampen om at overtage præsidentposten fra Barack Obama.
 
Alligevel må Clinton bekymre sig om den seneste tids meningsmålinger. Tidligere i august viste en måling, at Bernie Sanders har taget føringen i delstaten New Hampshire, der er en af de første stater til at holde primærvalg i februar næste år.
 
Det er ved primærvalgene, at den endelige præsidentkandidat findes.
 
/ritzau/Reuters
 
Emneord: Hillary Clinton, Præsidentvalg, Udland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.