Corbyn genvalgt som Labours partileder

Den 67-årige Jeremy Corbyn fik 61,8 procent af stemmerne, mens hans udfordrer fik 32,2 procent.

Jeremy Corbyn er blevet genvalgt som det britiske arbejderpartis leder med 313.209 stemmer mod 193.229 til modstanderen, den 46-årige Owen Smith, skriver Reuters.
 
Den 67-årige Corbyn, som på forhånd var klar favorit til at blive genvalgt, fik 61,8 procent af stemmerne, mens hans udfordrer fik 32,2 procent. 
 
Tilhængere af Corbyn jublede, da det officielle resultat tidligt lørdag eftermiddag blev offentliggjort i Liverpool. 

I en kort sejrstale sagde Corbyn, at afstemninger om partiledere er ophidsende og ofte skaber bitterhed og splittelse. 

- Ofte fortryder vi, hvad der bliver sagt i ophedede diskussioner. Vi har langt mere til fælles, end ting, der deler os, hed det.
 
Politiske iagttagere forudsiger, at de interne stridigheder i Labour vil fortsætte på den anden side afstemningen.
 
I alt 640.000 personer har kunnet stemme i forbindelse med formandsvalget, som skulle sætte punktum for måneder med valgkamp om formandsposten i det britiske arbejderparti. For mens 67-årige Corbyn nyder opbakning i det politiske bagland og særligt blandt græsrødderne, så har størstedelen af Labours parlamentsmedlemmer ikke tiltro til ham.
 
Det var dem, der med stemmetallene 172-40 i juni udtrykte mistillid til Corbyn og fik formandsvalget til at rulle.
 
Siden Corbyn, der hører til på partiets venstrefløj, sidste år blev indsat som formand efter at have slået tre mere midtsøgende kandidater, har personangreb på partifæller næsten fyldt mere end politisk debat hos Labour, skriver nyhedsbureauet Reuters.
 
Tim Bale, professor i britisk politik ved Queen Mary University i London, har da også svært ved at se, at partiet fremover vil kunne fremstå samlet.
 
- Det her er den største krise, Labour har stået i siden i hvert fald 1980'erne. Det kunne også betragtes som den værste krise, siden partiet blev stiftet tidligt i det 20. århundrede.
 
Blå Bog: Corbyn fra Labours venstrefløj
Corbyn, der er socialist og kendt for at beundre Karl Marx, forbliver omstridt leder for arbejderpartiet.
Socialisten Jeremy Corbyn vandt lørdag et valg om lederposten i det britiske arbejderparti Labour. 
 
Navn: Jeremy Corbyn 
 
Alder: 67 år
 
Fødested: Storbritannien
 
Nationalitet: Britisk
 
Karriere: Corbyn, der hører til på partiets venstrefløj, blev sidste år indsat som formand efter at have slået tre mere midtsøgende kandidater.
 
Corbyn er socialist og kendt for at beundre Karl Marx. Han blev først gang valgt til det britiske parlament i 1983. 
 
Han arbejdede i fagforeningsregi, inden han blev valgt ind i parlamentet.
 
Mærkesager: Ifølge hans egen hjemmeside er hans topprioriteter de fattiges behov samt menneskerettigheder. Han var modstander af britisk deltagelse i krigene i Afghanistan og Irak. Han har været kritisk over for EU og kritiseres af mange for ikke være gået aktivt og beslutsom mod brexit.
 
/ritzau/
 
Emneord: Labour, Jeremy Corbyn, Storbritannien, Udland
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.