Corona-krisen øger brug af digital træningsapp i kommunerne

Corona-krisen har betydet ændringer i arbejdsmåder for mange af kommunernes sundhedsprofessionelle. Det har haft stor betydning for virksomheden ExorLive, som har lyn-implementeret deres digitale træningsapp i flere kommuner.

ExorLive har leveret digitale løsninger siden 2003 og udvikler løbende både eksisterende og nye løsninger til både offentlige og private virksomheder. Mange kommuner har været i gang længe, fordi de har kunnet se, at digitale løsninger er en smartere måde at arbejde på. 

COVID-19 og nedlukning af Danmark har for alvor sat skub i tingene for virksomheden ExorLive. For kommunerne har været nødt til at tænke – og handle hurtigt: 

- Vores løsning bruges af stort set alle danske kommuner – herunder især genoptræning, job- og ældreafdelinger. Da Danmark i marts lukkede ned, skulle mange af de offentlige ansatte arbejde anderledes, siger Kasper Bøtcher Hesselbjerg, salgs- og markedsansvarlig hos ExorLive.

- Det har derfor været temmelig hektisk med implementering af især vores digitale træningsapp. Normalt bruger vi mange flere uger, men pga. corona-krisen har vi måtte gøre det på timer og dage.

Coronaens positive effekter – se videoer

Velvilje hele vejen rundt sikrer succesfuld implementering
Kasper Bøtcher Hesselbjerg er overbevist om, at corona-krisen har betydet, at kommunerne som ikke var helt klar til at bruge digitale løsninger, har skulle tænke det hurtigere end de ellers ville. Fordi det var nødvendigt. Og implementering er gået over al forventning:

- Det er lykkedes fordi alle involverede har accepteret, at det skulle gå hurtigt. Både it-afdelingerne i kommunerne og internt, hvor vi har fået ting igennem så hurtigt som muligt. Især stor velvilje fra både ledere, it-afdelinger og sundhedsfagligt personale i kommunerne har betydet, at implementeringen er lykkedes - selv når det går hurtigt. 

”Så vi har kun oplevet velvilje hele vejen rundt. Fra borgerne, som skulle have lavet opfølgning, til ledelse i kommunerne. Alle har været positive på at få implementeringen til at lykkedes. Hurtigt.”

Hurtigere implementering – flere udfordringer?
Selvom det normalt kan tage flere uger at implementere den digitale træningsapp, så har den hurtige implementering i forbindelse med corona-krisen ikke betydet flere udfordringer:

- Det har selvfølgelig været mere hektisk. Men ikke med flere udfordringer som sådan, siger Kasper Bøtcher Hesselbjerg. - Vi har blot bevist, at vi KAN implementere rigtig hurtigt i kommunerne, hvis det skal til. På ganske få dage. Bare alle involverede er motiverede for at det skal lykkedes. 

Hvordan ser det ud for ExorLive fremover?

- Corona-krisen har positivt set sat tempo på udviklingen af vores digitale løsninger. Det har også ændret på tanke og handlinger fra vores kunder. Der er sat fart på arbejdsprocesser og både sundhedsprofessionelle og borgere bliver bedre til at bruge de digitale teknologier.

Kasper Bøtcher Hesselbjerg er også overbevist om, at de kunder, som er hoppet med nu pga. corona-krisen alligevel ville have været med senere. Så på den måde har corona-krisen blot sat fart på.

Besøg ExorLive på www.exorlive.com og prøv den digitale træningsapp gratis i 14 dage.

Om ExorLive’s digitale træningsapp

 • I den digitale træningsapp har fagpersoner adgang til grunddatabase med 8000 øvelser med video.
 • Alle øvelser og video er lavet og filmet af fagpersoner (fysioterapeuter, ergoterapeuter, trænere etc.) 
 • Den digitale træningsapp fungerer også som kommunikationsplatform mellem fagbruger (fx fysioterapeut) og borger. Både en- og tovejskommunikation.
 • Virksomheden har 25 ansatte (fordelt i Danmark og Norge), hvoraf 8 er it-udviklere.
 • Exorlive har kunder i både den offentlige sektor, som den private: 93 (af 98) kommuner ift. genoptræning, samt
  - 75% af landets fysioterapiklinikker
  - 60% af al fysioterapi på hospitalerne
  - 60% af markedet inden for fitnesscentre (både kæder og mindre selvstændige centre)

Link til kilde

Welfare Tech på DenOffentlige.dk Welfare Tech er en markedsdreven klynge for velfærdsteknologi i Danmark. Welfare Tech gennemfører projekter, konferencer, workshops, netværk, match making og formidlingsaktiviteter, som optimer...
Aktivitet: Artikler: 29 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne