Coronavirus: Flere skoler lukker ned

Covid-19 er på fremmarch i Danmark, hvilket nu medfører lukningen af flere skoler på grund af smitteudbrud.

Det er ikke kun i Aarhus, at skolerne er ramt. Smitten er begyndt at folde sig ud flere steder i landet, hvilket har betydet at skoler og institutioner rundt om i landet lukker ned på grund af smittetilfælde. I byerne Vejen, Hjørring, Holstebro, København, Vejle og Aarhus har man valgt at lukke skoler ned eller sende klasser hjem, ligesom der flere steder på Fyn er blevet gjort det samme. 

I Vejen er én elev blevet testet positiv i går. Her holdes skolen lukket til og med 19. august. På Amager i København er en elev fra 7. klasse blevet testet positiv. På baggrund af den positive test, har man valgt at sende flere elever, undervisere og pædagoger hjem.

I sidste uge lukkede en fritidsklub i Vejle, mens der blev sendt klasser hjem på skoler i Hjørring og Holstebro. 

Weekends smittetal har ikke vist nogen nævneværdig positiv forandring med over 100 nye tilfælde begge dage.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.