Coronavirus giver kaos på dansk ø

Coronavirus har af naturlige årsager ændret danskernes ferieplaner, hvilket har bevirket, at mange danske øer har oplevet massive besøgstal. Nogle øer har oplevet et så massivt pres, at det nu får lokale politikere til at råbe vagt i gevær.

På Fanø er smertegrænsen for besøgende nået. Det fortæller Christian Lorenzen (K) til Jydske Vestkysten.
 
I mandags blev øen oversvømmet med turister, fordi færgebilletterne blev sat ned.
 
"Man kunne da regne ud, at det ville blive meget voldsomt, når man solgte billetter til  bilerne for 50 kroner. Det er for voldsomt med så mange," fortæller politikeren til Jydske Vestkysten. 
 
Det er ikke fordi byerne bliver proppet med turister, at Christian Lorenzen brokker sig. Det handler langt mere om naturen på øen. "Det ødelægger de ting, som turisterne kommer efter. Naturen kan ikke holde til, at vi bliver ved med at banke flere folk herud på øen. Der er en øvre grænse," fortæller den konservative politiker. 
 
Også kommunens borgmester indrømmer overfor Jydske Vestkysten, at der har været for mange mennesker på øen. Turismen skal kunne kontrolleres, så øen ikke ender med at blive løbet over ende. Borgmesteren maner dog til besindighed og mener ikke, at den usædvanlige coronasommer er et udtryk for, hvad fremtiden bringer på Fanø. 
 
Selvom de mange turister betyder øget omsætning for øen, så mener Christian Lorenzen, at man skal  passe på Fanøs unikke natur, det levende lokalsamfund og kulturværdierne.
 
"Det er det, turisterne kommer efter, så det skal man ikke ødelægge."
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.