Center for Public Leadership

Center for Public Leadership

Adresse Kongevejen 378, 2840 Holte

Telefon: 40709999 Website: www.cpl.dk E-mail:

Center for Public Leadership
 
Center for Public Leadership (CPL) er som konsulentvirksomhed førende inden for effektbaseret ledelse og styring til organisationer i den offentlige sektor. Vi har gennem et intensivt feltarbejde udviklet en ny ledelses- og styringstænkning, New Public Leadership. til ledere og organisationer i den offentlige sektor. Det er vores mission at bidrage professionelt og engageret til en transformation af den offentlige sektor og det offentlige lederskab – og at gøre offentlige ledere klogere på, hvordan de kan få fokus tilbage på det, der skaber værdi for borgerne.
 
CPL samarbejder med en række offentlige organisationer og er etableret for at udvikle ny viden, der understøtter offentlige top- og mellemledere i at arbejde effektbaseret med kerneopgaven.
 
CPL er etableret af direktør Martin Lundkvist, forfatter til strategibøgerne Falkeblik (2013) og New Public Leadership, Fra strategi til effekt (2016) i samarbejde med Nicolai Vedsted.

Blogs

 • Nogle historier er for vigtige til ikke at blive fortalt
  18.09.17 Ledelse

  Det er historien om begrebet New Public Leadership, som jeg og mine kolleger skabte i Guldborgsund Kommune i årene 2012-2015. Derfor har jeg sammen med Nicolai Vedsted fortalt den i en bog. Den korte version vil jeg gerne dele med dig her.

 • Vend styringen på hovedet
  01.06.17 Ledelse

  Effekt er lig med flest mulige ydelser for færrest mulige penge. Sådan lyder ligningen i offentlig styring. Fraværende i dette snævre økonomifokus er, om ydelserne har effekt for borgerne. Det holder ikke. Derfor skal vi vende styringen på hovedet.

 • Vi har brug for et nyt udgangspunkt: Borgeren
  20.04.17 Ledelse

  Alle er enige om, at det offentlige skal levere velfærd, der virker. Men det er ikke, hvad vi styrer efter i dag. Svaret på styringskrisen hedder New Public Leadership. Et nyt lederskab, der handler om at styre efter det, som har effekt for borgeren.

Artikler

 • Studerende tager New Public Leadership til sig
  02.02.18 Ledelse

  At bundlinjen i offentlig velfærd skal være, at indsatserne har effekt for borgeren, vinder genklang hos studerende i ledelse. De interesserer sig for, hvor lederne får omsat og oversat det budskab i organisationen.

 • "Indsatsen har ikke haft den ønskede effekt, men vi har overholdt lovgivningen" - er det godt nok?
  01.02.18 Ledelse

  Enhver offentlig institution vil sige, at de har fokus på borgeren. Men i praksis er det snarere økonomi, lovgivning og interne politiske og organisatoriske hensyn, som styrer, var budskabet fra CPL-direktør Martin Lundkvist til nytårskur i Køge.

 • Guldborgsund: En rejse mod en ny styreform
  20.09.17 Ledelse

  I 2013 begyndte Guldborgsund Kommune en total omlægning fra budget- til effektbaseret styring: Borgerne og kerneopgaven i fokus og nye krav til god ledelse. Fem år senere tager jeg temperaturen på organisationen: Hvordan er det gået?

 • Vi har brug for en ny ligning i offentlig styring
  14.06.17 Ledelse

  Skandalen i SKAT er ikke resultatet af en fejl. Det er en direkte følge af en forældet styringstænkning, der underminerer god ledelse. Vil vi tænke velfærd på en ny måde, må vi vende styringsligningen på hovedet og starte med effekt fremfor økonomi.

 • Styr efter én bundlinje: Kerneopgaven
  18.04.17 Ledelse

  Kunne man forestille sig, at en professionel træner i fodbold skulle lede og udvikle sit hold uden indflydelse på spilsystem og taktik – og uden at se kampene? Nej. Men det er de vilkår, vi byder offentlige ledere med den nuværende styringstænkning.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner