DA: Kommissionsforslag bringer ikke én i arbejde

Arbejdsgiverne opfordrer til reformer. Forslag fra dagpengekommission løser ikke mangel på hænder, lyder det.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er glad for rapporten fra Dagpengekommissionen, som organisationen selv har været en del af. Men trods det har DA valgt ikke at bakke op om kommissionens samlede anbefalinger.

Det skyldes, at fagbevægelsen ikke vil være med til, at ændringerne i dagpengesystemet skal betales af otte såkaldte karensdage - dage, hvor ledige ikke modtager en krone i dagpenge.

Læs alt om Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

Når fagbevægelsen ikke vil være med til finansiering, vil DA heller ikke anbefale kommissionens hovedmodel, der går ud på, at ledige opnår retten til at forlænge dagpengeperioden fra to til maksimalt tre år, hvis de arbejder undervejs.

DA anbefaler i stedet, at der kun indføres en forlængelse af dagpengeretten svarende til det, fagbevægelsen vil være med til at finansiere, hvilket ifølge DA's beregninger kun er en måneds forlængelse.

Dansk Arbejdsgiverforening mener i øvrigt ikke, at Dagpengekommissionens forslag vil løse det problem med mangel på arbejdskraft, der ifølge organisationen er udsigt til. Det ærgrer direktør Fini Beilin.

Faktisk vil forslaget ikke bringe én eneste dansker i arbejde, mener DA.

- Med udsigten til mangel på arbejdskraft opfordrer vi til, at politikerne hurtigt foretager de nødvendige reformer af det danske overførselssystem. De kommende trepartsforhandlinger er en oplagt mulighed, udtaler han i en skriftlig kommentar.

- Det er afgørende at sikre et sundt samspil mellem overførselssystemet og arbejdsmarkedet, så ikke en fremtidig mangel på arbejdskraft ender med at slå luften ud af det spirende opsving.

/ritzau/

Emneord: Dagpengekommission, Dagpengereform, Dansk Arbejdsgiverforening, Fini Beilin
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 19.12.17 Politik
  ”Løngab” og julemanden er ens

  Hvis du tror på julemanden, så er der også en chance for, at du tror på et ”løngab” på det statslige arbejdsmarked. Men de er begge illusioner og i denne artikel vil illusionen om et "løngab" briste for dig....

 • 22.10.15 Politik
  Dagpengeaftale kan ende som stort selvmål

  Aftalen om fremtidens dagpengesystem, hvor en stor del af finansieringen hentes ved at forringe ordningen for de især de nyuddannede, kan meget vel svække hele a-kassesystemet

 • 22.10.15 Velfærd
  FTF: Rigtig dagpengemodel med forkerte betalere

  Aftalen om en ny dagpengemodel giver os et meget bedre system med op til tre års dagpenge og fleksibel genoptjening, men det er urimeligt, at de nyuddannede skal betale så stor del af prisen. Politikerne har ikke taget ansvar nok for de skader, de selv havde skabt i det gamle system, mener FTF’s formand.

 • 22.10.15 Politik
  Finansministeriet: Bred aftale skaber ro om dagpengesystemet

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om et mere fleksibelt dagpengesystem. Find aftalen her.