- Når man følger den offentlige debat, så får man nærmest indtrykket af, at regeringen intet har gjort for vores dagpengemodtagere. Det er ikke korrekt, siger Mette Frederiksen.

Dagpenge: 40.000 arbejdsløse sikret ret til forsørgelse

Indfasningen af den dagpengereform, som VK-regeringen gennemførte i 2010, har skabt store problemer for de arbejdsløse og for Danmark. Det skyldes en kombination af en meget hård indfasning af dagpengereformen midt i en krisetid og en beskæftigelsesindsats, der ikke fungerede godt nok.

Regeringen har sikret en klogere og mere rimelig indfasning af dagpengereformen, investeret massivt i arbejdspladser og reformeret beskæftigelsesindsatsen. Senest har regeringen nedsat en dagpengekommission, der skal komme med konkrete forslag til en fremtidssikring af dagpengesystemet.


Den særlige uddannelsesordning og den midlertidige arbejdsmarkedsydelse betyder samlet set, at ca. 40.000 danskere, der ellers var faldet for den toårige dagpengeperiode, er sikret ret til forsørgelse. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der dækker perioden frem til 1. juni 2014.

- Når man følger den offentlige debat, så får man nærmest indtrykket af, at regeringen intet har gjort for vores dagpengemodtagere. Det er ikke korrekt. Mange arbejdsløse er i en svær situation – ikke mindst på grund af VKO’s benhårde indfasning af den kortere dagpengeperiode. Regeringen har sikret ca. 40.000 arbejdsløse ret til forsørgelse, og jeg bliver nødt til stilfærdigt at bemærke, at tusinder af mennesker var faldet ud af dagpengesystemet og havde stået helt uden offentlig forsørgelse efter to år, hvis VKO stadig var ved magten, siger Mette Frederiksen.

- Samtidig har vi gennemført en beskæftigelsesreform  – hvilket VKO ikke overkom at interessere sig for – og vi har afskaffet den meningsløse aktivering og tilpasset beskæftigelsesindsatsen til det nye dagpengesystem. Med reformen ændrer vi hele beskæftigelsesindsatsen til at dreje sig om at hjælpe den enkelte arbejdsløse i varig beskæftigelse gennem en tidlig indsats samt uddannelse og opkvalificering, siger Mette Frederiksen.

Regeringen har sammen med Enhedslisten i aftalen om den midlertidige arbejdsmarkedsydelse afsat 1,9 mia. kr. Dertil kommer de 1 mia. kr., der også blev afsat sammen med Enhedslisten til uddannelsesydelsen i 2013, og forlængelsen af dagpengeperioden med et halvt år i 2012. Sidste år opbrugte ca. 34.000 personer deres dagpengeret, og pr. 1. juni gjaldt det yderligere godt 7.000 personer i 2014.

Emneord: Beskæftigelsespolitik, Beskæftigelsesministeriet, Mette Frederiksen, Dagpengereform, Dagpengekommission, Dagpengesystemet, Dagpengemodtagere, Arbejdsmarkedsindsats
Beskæftigelsesministeriet på DenOffentlige.dk Beskæftigelsesministeriet
Aktivitet: Artikler: 125 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 21.08.14 Peter Graverholt
  Ud af dagpengesystemet til kontant "hjælp"

  Det er jo selvsagt meget forskelligt hvad man kan få fra det offentlige når man falder ud af dagpenge systemet. Altså når man kommer på kontanthjælp.
  Men en ting er hvad man får, noget andet er dem der giver alt det de har, for at hjælpe det offentlige. Altså man tager gerne folks opsparing, deres børnepenge, beder dem om at lave deres friværdi i evt hus eller andet om til kontanter, som man så skal bruge, og bagefter betale tilbage incl renter.... Hvor er den debat om det rimelige i, at de fattigste og de ældste og svageste skal give alt de har før de kan få noget... det er jo skandaløst. Hvorfor er der ikke andre grupper der skal "betale selv" for "offentlige ydelser"... før de kan få fra staten... hvorfor er det kun kontanthjælpsmodtagere der skal betale deres egne udgifter... Staten kan bede folk om at bruge deres pension (som de måske har sparet op til i over 30 år) på sig selv inden de kommer på pension, for at hjælpe staten til ikke at betale kontanthjælp... Hvor er retfærdigheden i dette og er dette virkelig Danmark ??! Der bør i hvert fald være et minimumsbeløb, som enhver har ret til at få fredet, så man ikke blankes helt af før man går på pension. F.eks bør 500.000 eller derunder ikke kunne røres.. således det man har sparet op til pension eller til at betale indskud i en lejlighed eller betale udbetaling på sin bolig ikke bliver spist op af en selv i stedet for at få hjælp af staten.... det er jo helt grotesk.... men ingen taler om dette mere... det er aldrig nævnt i debatterne.... Jeg fatter ikke at ansvarlige politikere kan lave den slags love.... Det er da ikke så sært hvis folk bliver syge eller bukker helt under når man behandler dem sådan... Det burde ikke kunne finde sted i Danmark.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også