I Brøndby har de ikke kendskab til én eneste, som har svært ved at klare huslejen eller har andre akutte problemer som følge af mistede dagpenge. Det erkender borgmester Ib Terp, der har taget fejl af nogle andre borgere på offentlig ydelse.

Dagpenge-kiks: S-borgmestre gav forkerte tal

Påstanden om at flere personer i Brøndby og Ishøj er i akutte problemer grundet mistet dagpengeret er forkert.

22 familier i Ishøj Kommune og 15-20 i Brøndby Kommune har henvendt sig til deres kommune, da de er ude af stand til at betale husleje efter at have mistet dagpengene som følge af dagpengereformen. 

Sådan lød nødråbet fra Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp og Brøndbys Ib Terp i sidste uge til Dagbladet Information. Men tallene holder ikke i nogen af kommunerne, skriver Politiken lørdag.

I Brøndby har de ikke kendskab til én eneste, som har svært ved at klare huslejen eller har andre akutte problemer som følge af mistede dagpenge. Det erkender borgmester Ib Terp, der har taget fejl af nogle andre borgere på offentlig ydelse.

- Der er ikke nogen endnu, som har været oppe at sige, at de ikke har råd til huslejen. Det har jeg korrigeret. De har da sikkert et reelt problem og må suge på lappen, men de har altså holdt skindet på næsen indtil videre, siger Ib Terp, der beklager misforståelsen, til Politiken.

Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, fortæller, at han har fået nogle henvendelser fra pressede familier, men han kan ikke redegøre for, hvor mange det drejer sig om. Kun at omkring 200 i Ishøj har mistet dagpengene.

- Jeg må jo kun tale ud fra statistikken, at de hverken har løn eller offentlig ydelse. Det vil jeg nu også kalde at være i nød, siger Ole Bjørstorp til Politiken.

Mere end 44.000 personer har ifølge a-kassernes organisation, AK Samvirke, mistet dagpengene, siden dagpengereformen trådte i kraft i januar 2013. 

Tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 13,5 procent herefter hverken er kommet på offentlig ydelse eller har fået løn, mens mere end halvdelen er kommet på den såkaldte midlertidige arbejdsmarkedsydelse, som giver ret til 80 procent af dagpengesatsen.

Den lyder på cirka 14.000 kroner før skat, men udfases løbende og er slut i sommeren 2016. 

Ole Bjørstorp understreger, at kommunen kun kan give akut økonomisk hjælp i omkring et år, og kun én gang, og at det derfor ikke er nok. 

- Det er dyrt for kommunerne, når borgerne mister dagpengene, det er klart. For det er en 100 procent udgift for kommunerne. Det er pointen i det, siger han til Politiken.

/ritzau/

Emneord: Dagpengereform, Dagpenge, Dagpengeret, Arbejdsmarkedsydelse, Kontanthjælp
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 22.10.15 Politik
  Dagpengeaftale kan ende som stort selvmål

  Aftalen om fremtidens dagpengesystem, hvor en stor del af finansieringen hentes ved at forringe ordningen for de især de nyuddannede, kan meget vel svække hele a-kassesystemet

 • 22.10.15 Velfærd
  FTF: Rigtig dagpengemodel med forkerte betalere

  Aftalen om en ny dagpengemodel giver os et meget bedre system med op til tre års dagpenge og fleksibel genoptjening, men det er urimeligt, at de nyuddannede skal betale så stor del af prisen. Politikerne har ikke taget ansvar nok for de skader, de selv havde skabt i det gamle system, mener FTF’s formand.

 • 22.10.15 Politik
  Finansministeriet: Bred aftale skaber ro om dagpengesystemet

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om et mere fleksibelt dagpengesystem. Find aftalen her.