Danmark 2030

Danmark 2030

Mens de professionelle leger i Skydeteltet kan vi glæde os over, at de unge - fremtidens politikere - er klar til at gribe ordet i samtaleteltet.
 
Syv ungdomspolitiske partier fører valgkamp på DenOffentlige og deler deres eget billede af Danmark 2030. Det illustrerer på fremragende vis variationerne af et rødt eller blåt samfund.
 
Tidens politiske debat er mere indpakning end indhold. Danskernes tillid til politikerne er faldet historisk meget de senere år, og både medier og politikere viser større interesser for skarpe budskaber på Twitter end den tvingende nødvendige fornyelse af velfærdssamfundet, som de fleste rent faktisk efterlyser.
 
Derfor har Mediehuset DenOffentlige bragt syv ungdomspolitiske partier sammen om en alternativ valgkamp. Vi har invitereret formændene fra SF Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Radikal Ungdom, Konservativ Ungdom, Venstres Ungdom, Liberal Alliance Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom til at føre valgkamp på DenOffentlige.
 
De indleder med at beskrive deres drømmesamfund anno 2030. Syv forskellige men lige fantastiske fortællinger får du i løbet af valgkampen. 
 
KLIK HERUNDER I SYMBOLET, SÅ FOLDER ARTIKLERNE SIG UD FOR DIG.

Blogs

 • VU: Foreningsliv grundpillen i fritidsdanmark 2030
  17.06.15 Politik

  "Vi ser en stigende tendens til, at det frivillige skal sættes i system og statsliggøres" skriver Simon Lindkær, uddannelsesordfører i Venstres Ungdom, der mener, at udviklingen truer det unikke forenings- og fritidsliv i Danmark.

 • Sådan ser familielivet ud i 2030 for en socialdemokratisk ungdomspolitiker
  15.06.15 Politik

  "Vi burde indrette vores pensionssystem på en måde, hvor man kan bruge nogle af sine tilbagetrækningsår tidligere i livet, til gengæld for at blive et par år mere på arbejdsmarkedet," skriver Alexander Grandt, formand for DSU. Simon Lindkær, uddannelsesordfører i Venstres Ungdom, mener, det skal være op til danskerne selv at bestemme.

 • LAU: Indvandringspolitik i 2030
  12.06.15 Politik

  "Vi tog fat om problemets rod, satte skatterne ned og indførte et krav om 100% selvforsørgelse for nytilkomne." skriver Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliances Ungdom i sit indlæg om indvandring i Danmark anno 2030. Men formand for DSU, Alexander Grandt mener ikke, at skattelettelser er vejen frem.

 • En socialistisk vision for arbejdsmarkedet: Du skal arbejde i en virksomhed for at eje den - og omvendt
  09.06.15 Politik

  "Når der bygges nye hospitaler, daginstitutioner og skoler, skal det kun ske gennem de virksomheder, der tager samfundsansvar. Gode overenskomster skaber rammen herfor og fagforeningernes rolle er derfor afgørende, så social dumping udryddes og der i stedet sikres ordentlige løn- og arbejdsvilkår," skriver formand for SFU, Nanna Bonde om hendes vision for arbejdsmarkedet i 2030. Indlægget kommenteres af Radikal Ungdoms formand, Christopher Røhl.

 • Ungdomspolitikere i duel om fremtidens velfærd for deres forældre
  04.06.15 Politik

  "Hvis min far skulle få brug for hjælp, så skal han ikke ”bare” have privat hjælp. Eller ”bare” kommunal hjælp. Han skal have den bedste hjælp" skriver Peter Kofod Poulsen, formand for Dansk Folkepartis Ungdom, i dette indlæg sin vision for sin fars hverdag i 2030. Formand for Liberal Alliances Ungdom, Alex Vanopslagh, efterlyser reformer.

 • Konservativ gør op med universel velfærd: Sludder at vi er egoistiske
  01.06.15 Politik

  "Dagene, hvor bankdirektøren modtog børnepenge, hvor den resursestærke studerende fik SU, og den stenrige pensionist modtog folkepension, er for længst ovre," skriver formand for Konservativ Ungdom, Mikkel Ballegaard Pedersen, i dette blogindlæg, hvor han giver sit syn på hverdagen for socialt udsatte anno 2030. Indlægget kommenteres af formand for SFU, Nanna Bonde.

 • Ungdomspolitikere ser frem mod 2030: Mine børns hverdag
  29.05.15 Politik

  "Børnehaven har en venneklasse på den lokale folkeskole, der kommer og underviser og leger med børnene. For i mine børns hverdag tager vi ansvar for hinanden og børnene bliver gjort klar til folkeskolen," skriver formand for Radikal Ungdom, Christopher Røhl. Indlægget kommenteres af formand for Konservativ Ungdom, Mikkel Ballegaard Pedersen.

TILMELD NYHEDSBREV