Danmark i bæredygtig verdensklasse

World Economic Forum (WEF) har i dag offentliggjort den årlige sammenligning af nationale energisystemer. Her ligger Danmark på en sjetteplads.

I to ud af tre kategorier indtager Danmark en førsteplads i EU. Det danske energisystem får point for at skabe vækst og udvikling og for en meget høj forsyningssikkerhed. 
 
- Rapporten viser, at Danmark og dermed dansk erhvervsliv er i verdensklasse, når det gælder om at skabe job og økonomisk vækst på en bæredygtig måde, siger branchedirektør Hans Peter Slente, DI Energi.
 
En række flotte danske resultater
Han ser de flotte resultater i rapporten som udtryk for Danmarks overordnede energipolitik og erhvervslivets evne til at omsætte politikken til konkrete og brugbare løsninger for samfundet. 
 
- Ikke mindst er der også tale om erhvervslivets vilje og evne til at agere effektivt inden for den energipolitiske ramme, siger Hans Peter Slente.
 
Han hæfter ved en række flotte danske resultater i rapporten. I EU tager DK to førstepladser ud af tre mulige. Det giver en samlet tredje plads i EU. Danmark ligger nummer ét på grøn vækst og forsyningssikkerhed. På parametrene bæredygtighed ligger Danmark lavere, men med den nuværende energiaftale er retningen sat for en forbedring også af denne parameter.
 
Fortsat gode muligheder
- Danmark har gode muligheder for at fastholde og udbygge sin position, hvis vi holder fast en balanceret politik med lige hensyn til bæredygtighed, økonomisk vækst og forsyningssikkerhed, sådan som regeringen også har lagt op til med energiaftalen og vækstplan.dk, siger branchedirektøren. 
 
WEFs indeks tager udgangspunkt i tre mål for en effektiv energipolitik; miljømæssig bæredygtighed, forsyningssikkerhed og økonomisk vækst. 
 
- Det er meget relevant at se på det samlede EU ud fra de tre parametre i WEF’s indeks. For Danmarks energipolitik hænger uløseligt sammen med EU's. Det er vigtigt, at EU fortsætter ad vejen til grøn omstilling og etablering af et stærkere fælles energimarked gennem fælles regulering og udbygning af energiinfrastruktur, siger Hans Peter Slente.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar