Danmarks fjerde nationalpark rykker et skridt nærmere

Miljøminister Kirsten Brosbøl har modtaget Roskilde, Lejre og Frederiksunds forslag til Nationalpark Skjoldungernes land.

Danmark kan være på vej til at få en fjerde nationalpark.

De tre kommuner Roskilde, Lejre og Frederikssund har sendt miljøminister Kirsten Brosbøl deres forslag til en ny nationalpark i Skjoldungernes Land.


- Det er ikke hver dag, der lander en ansøgning om en nationalpark på mit bord, så jeg glæder mig meget til at dykke ned i den. Det glæder mig, at der er skabt lokal opbakning, og at der nu ligger en samlet ansøgning fra de tre kommuner om at oprette en ny nationalpark, siger miljøminister Kirtsten Brosbøl.

Lokal opbakning vigtig 
I dag har Danmark de tre nationalparker Thy, Vadehavet og Mols Bjerge. De har en grundbevilling på finansloven, men eksisterer i høj grad i kraft af lokalt engagement.

Derfor er netop den lokale opbakning altafgørende i det videre arbejde med Skjoldungernes Land.

- Nationalparkerne er en rigtig god måde at få sat fokus på noget af vores bedste natur. Nationalparkerne præsenterer hver især nogle forskellige natur-, landskabs- og kulturhistoriske værdier. En ny nationalpark omkring Roskilde Fjord vil indeholde fjordlandskabet, store skove og flotte landskaber med de store godser. Området har et stort potentiale, og nu skal vi i gang med at udarbejde et forslag til nationalparken, der skal sendes i offentlig høring, siger Kirsten Brosbøl.

Et forslag til nationalpark forventes at blive sendt i offentlig høring medio 2014.  

Emneord: Nationalparker, Skjoldungernes Land, Roskilde Kommune, Lejre Kommune, Frederikssund Kommune
Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 03.08.19 Velfærd
  Borgerservice-chefer og Lejre borgmester: Lad kommunerne inddrive ejendomsskat

  Med det nye system til boligbeskatning skal SKAT opkræve ejendomsskat. Men det er en dårlig idé, mener både Lejres borgmester og Borgerservice Danmark. For kommunerne er langt bedre end SKAT til at få pengene ind.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 04.02.19 Politik
  Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.