Kolding Kommune har vundet prisen som Danmarks Friluftskommune 2014. Foto: Kolding Kommune

Danmarks Friluftskommune 2014 er kåret

Den tværgående indsats for sundhed og friluftsliv har sikret denne kommune den flotte titel ”Danmarks Friluftskommune 2014”.

Danmarks Friluftskommune er en årlig pris, som uddeles til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Hvert år sætter prisen fokus på et nyt tema inden for friluftslivets verden.

I 2014 skulle vinderen kåres blandt de kommuner, der var bedst til at tænke friluftsliv ind i sundhedsindsatsen. Temaet har betydet, at kommunerne er blevet bedømt ud fra den indsats, de har gjort og vil gøre for at inddrage friluftsliv som en aktiv del af sundheds- og forebyggelsespolitikken i kommunen.

Juryen angiver netop i sin begrundelse for valget af Kolding Kommune følgende:

Kolding Kommune har gjort en flot indsats inden for årets tema; Friluftsliv i sundhedsindsatsen, og vi er meget imponeret over variationen i de gennemførte sundhedstiltag. Vi fornemmer, at der i kommunen er mange tværgående initiativer samt god sammenhæng mellem sundhedssektoren, naturvejledere og kommunens forskellige forvaltninger. Derudover har vi lagt vægt på, at kommunen også har mange spændende og nytænkende projekter i støbeskeen.

”Prisen er et stort skulderklap til vores kommunale indsats for at integrere naturen og friluftslivet i vores sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende arbejde. Der er en god sammenhæng mellem vores Sundhedspolitik, Planstrategi og Outdoorstrategi. Derudover har vi en stærk kultur for tværfaglig og –forvaltningsmæssigt samarbejde, hvor vi i udfoldelsen af designtænkning og –metoder nu og i fremtiden vil sikre optimale løsninger og rammer for borgernes friluftsliv og sundhed,” siger borgmester Jørn Pedersen.

Konkret er der en række indsatser blevet gennemført i løbet af 2013 og 2014: Rygestop i Naturen, MTB-spor i Marielundskoven, Åstederne – de små grønne oaser langs åen i Koldings bymidte m.m.

Kolding Kommune modtager ikke alene en pris på 250.000 kroner, men får nu også lov til at anvende både titlen ”Danmarks Friluftskommune 2014” og friluftskommune logoet i markedsføringen af kommunen.

Emneord: Friluftsliv, Friluftskommune, Sundhed, Natur
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 105 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 20.08.14 Bo Skibelund
  Kolding - årets friluftskommune

  Det er fint, at Kolding kommune nu kan bære titlen som årets friluftskommune gennem resten af 2014, men jeg mener nok, at der kan gøres langt mere. Kommunen er fuld af grønne oaser udenfor selve bymidten, som man sagtens kunne forkæle og vi savner i den grad en samlende plan for kommunens mange små cykelstier og veje. Samtidig er en del af byens borgere i Bramdrupdam voldsomt generet af den kraftige støj - som ikke fremmer nogen form for friluftsliv - fra E45, der slynger sig som en kvælerslange om byens grønne hals. For slet ikke at tale om havnen, der bare ligger og venter på fornyelse. Der er nok at gøre, og når man i byrådet har fejret den nye titel, så gælder det om kigge fremad og gøre gode ting bedre!

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 02.10.17 Infrastruktur
  Disse 17 campingpladser er snart til salg

  Staten skal koncentrere sig om at løfte sine kerneopgaver og overlade ejerskabet af sine campingpladser til andre. Derfor er der netop sendt et lovforslag i høring, der skal gøre det muligt at sælge de statsligt ejede arealer med campingpladser.

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 11.11.14 Velfærd
  Ny finanslovaftale: 6,5 milliarder kroner til sundhed

  Regeringen har i dag forhandlet en delaftale om finansloven for 2015 på plads med SF og Enhedslisten, der betyder, at sundhedsområdet får tilført et større milliardbeløb de kommende fire år.

 • 27.10.14 Bæredygtighed
  Danmarks natur får en 2020-plan

  For første gang nogensinde har en dansk regering præsenteret en samlet, langsigtet og strategisk plan for Danmarks natur. Planen skal sikre ny og bedre natur til danskerne, og udstikker retningen for dansk naturpolitik frem mod 2020.

 • 09.10.14 Bæredygtighed
  Partnerskab med landbruget om en grøn omstilling

  Mere bæredygtighed i landbruget – sådan lyder overskriften på en ny kampagne, som Aalborg Kommune lancerer i Halkær i uge 43. Kampagnen indeholder målrettet tilsyn med 20-25 landbrug, der får hjælp til at arbejde med bæredygtig udvikling inden for natur- og miljøområdet.