Kolding Kommune har vundet prisen som Danmarks Friluftskommune 2014. Foto: Kolding Kommune

Danmarks Friluftskommune 2014 er kåret

Den tværgående indsats for sundhed og friluftsliv har sikret denne kommune den flotte titel ”Danmarks Friluftskommune 2014”.

Danmarks Friluftskommune er en årlig pris, som uddeles til en kommune, der gør en særlig indsats for at fremme friluftslivet. Hvert år sætter prisen fokus på et nyt tema inden for friluftslivets verden.

I 2014 skulle vinderen kåres blandt de kommuner, der var bedst til at tænke friluftsliv ind i sundhedsindsatsen. Temaet har betydet, at kommunerne er blevet bedømt ud fra den indsats, de har gjort og vil gøre for at inddrage friluftsliv som en aktiv del af sundheds- og forebyggelsespolitikken i kommunen.

Juryen angiver netop i sin begrundelse for valget af Kolding Kommune følgende:

Kolding Kommune har gjort en flot indsats inden for årets tema; Friluftsliv i sundhedsindsatsen, og vi er meget imponeret over variationen i de gennemførte sundhedstiltag. Vi fornemmer, at der i kommunen er mange tværgående initiativer samt god sammenhæng mellem sundhedssektoren, naturvejledere og kommunens forskellige forvaltninger. Derudover har vi lagt vægt på, at kommunen også har mange spændende og nytænkende projekter i støbeskeen.

”Prisen er et stort skulderklap til vores kommunale indsats for at integrere naturen og friluftslivet i vores sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende arbejde. Der er en god sammenhæng mellem vores Sundhedspolitik, Planstrategi og Outdoorstrategi. Derudover har vi en stærk kultur for tværfaglig og –forvaltningsmæssigt samarbejde, hvor vi i udfoldelsen af designtænkning og –metoder nu og i fremtiden vil sikre optimale løsninger og rammer for borgernes friluftsliv og sundhed,” siger borgmester Jørn Pedersen.

Konkret er der en række indsatser blevet gennemført i løbet af 2013 og 2014: Rygestop i Naturen, MTB-spor i Marielundskoven, Åstederne – de små grønne oaser langs åen i Koldings bymidte m.m.

Kolding Kommune modtager ikke alene en pris på 250.000 kroner, men får nu også lov til at anvende både titlen ”Danmarks Friluftskommune 2014” og friluftskommune logoet i markedsføringen af kommunen.

Emneord: Friluftsliv, Friluftskommune, Sundhed, Natur
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 20.08.14 Bo Skibelund
  Kolding - årets friluftskommune

  Det er fint, at Kolding kommune nu kan bære titlen som årets friluftskommune gennem resten af 2014, men jeg mener nok, at der kan gøres langt mere. Kommunen er fuld af grønne oaser udenfor selve bymidten, som man sagtens kunne forkæle og vi savner i den grad en samlende plan for kommunens mange små cykelstier og veje. Samtidig er en del af byens borgere i Bramdrupdam voldsomt generet af den kraftige støj - som ikke fremmer nogen form for friluftsliv - fra E45, der slynger sig som en kvælerslange om byens grønne hals. For slet ikke at tale om havnen, der bare ligger og venter på fornyelse. Der er nok at gøre, og når man i byrådet har fejret den nye titel, så gælder det om kigge fremad og gøre gode ting bedre!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.