Dansk beredskab klar til at tage imod Kina-rejsende

Når en gruppe danskere hjemkommer fra den sygdomsplagede Hubei-provins i Kina, vil et omfattende dansk beredskab være klar til at modtage dem.

I samme øjeblik en mindre gruppe danskere ankommer til Danmark fra Hubei-provinsen i Kina, vil et omfattende beredskab være klar til at sørge for at de bliver modtaget, vurderet og informeret.

"Vores dygtige sundhedspersonale vil stå klar til at sikre, at hver af de hjemvendte får en individuel, konkret vurdering og får tilbudt det, de har behov for. Vi håber for alle, at det først og fremmest er en tur hjem – men skulle der blive behov for det, står vore specialister klar," siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Modtagelsen vil ske i tæt koordination mellem de forskellige myndigheder og også med de to specialiserede afdelinger på Hvidovre Hospital og Aarhus Universitetshospital, der står klar, hvis der bliver behov for det.

"Vores beredskab har klare retningsliner for, hvordan vi håndterer situationer som denne. Vi har prøvet det før, og der tages ingen chancer. Vi fik alle en generalprøve på det i går, da en mand, som heldigvis viste sig ikke at være smittet af coronavirus, blev undersøgt i Aarhus. Jeg er ikke i tvivl om, at vi også denne gang vil se en velkoordineret og professionel indsats," siger Magnus Heunicke.

Der er løbende opdateringer på Sundhedsstyrelsens hjemmeside  og  Udenrigsministeriets rejsevejledning. I øjeblikket advares alle rejsende mod at rejse til Hubei.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også