Dansk betalingsbalance sætter rekord

De seneste 12 måneder har overskuddet på den danske betalingsbalance været på 120 milliarder kroner.

Betalingsbalancen sætter endnu en rekord i Danmark. I september var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 14,2 milliarder kroner, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Dermed har der over de seneste 12 måneder været et overskud på 120,2 milliarder kroner. Det er det højeste overskud nogensinde, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

Ifølge Danmarks Statistik er septembers betalingsbalance næsten uændret i forhold til måneden før, men i forhold til september 2012 er overskuddet på betalingsbalancen steget med 3,1 milliarder kroner.

- Det pæne overskud har dog en dyster baggrund, idet det hovedsageligt kan henføres til en svag udvikling i importen, siger Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit Markets.

- Det pæne overskud på betalingsbalancen er dermed heller ikke et udtryk for en god konkurrenceevne hos de danske virksomheder, tilføjer han.

Han tilføjer, at der dog ikke er tvivl om, at det fortsat store overskud på betalingsbalancen giver dansk økonomi et godt ry ude i den store verden.

- Det har blandt andet sikret dansk økonomis status som sikker havn og dermed det meget lave renteniveau, som mange i dag nyder godt af, siger Tore Stramer.

I tredje kvartal steg overskuddet på betalingsbalancens løbende poster med 2,8 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år.

Bag denne udvikling ligger en stigning i overskuddet på løn- og formueindkomst på 4,6 milliarder kroner og tjenester på 1,2 milliarder kroner, mens overskuddet på varer faldt med 2,3 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Emneord: Betalingsbalance
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.