Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

Børsen, 1217 København K

Telefon: 3374 6000 Website: www.danskerhverv.dk E-mail:

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning og videnservice, oplevelse og velfærd og transport.

Det er Dansk Erhvervs vision at være den mest betydningsfulde politiske repræsentant og foretrukne rådgiver for erhvervslivet. Det er Dansk Erhvervs mission at gøre det attraktivt at drive erhvervs-virksomhed. Dansk Erhverv varetager virksomhedernes politiske interesser over for alle relevante myndigheder . 

Dansk Erhverv yder dybdegående rådgivning til medlemmerne og hjælper med at løse virksomhedens udfordringer. Vi går direkte ind i den enkelte sag og følger den om nødvendigt til dørs gennem hele retssystemet. Vores rådgivning er med til at skabe en udvikling og vækst, som kan måles direkte på bundlinjen.

Dansk Erhverv tager udgangspunkt i virksomhedens lokale, nationale og globale situation. Vi har kontorer i de større byer i Danmark og i Bruxelles og samarbejder med erhvervsorganisationer i alle lande i verden. 

Blogs

 • Samlet reform skal reducere fejl i sundhedsvæsenet
  19.06.12 Politik

  Nye tal fra patientombuddet viser, at der begås én million fejl i det danske sundhedsvæsen hvert år. Sundhedsminister Astrid Krag har indtil nu fokuseret på at begrænse antallet begået af private aktører, og det undrer Dansk Erhverv, at ministeren ikke tager fat på det brede perspektiv.

 • Positiv forskellighed blandt daginstitutioner
  10.05.12 Politik

  Temperaturmålinger kan være en god start. Derfor hilser Dansk Erhverv det velkomment, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini nu vil tage temperaturen på daginstitutionerne. Men det er ikke meget anderledes, end når man laver mad – det påvirker kun udfaldet marginalt, hvis det eneste, man gør, er at skrue lidt op og ned for temperaturen.

 • Drop dogmerne om brugerbetaling
  30.04.12 Politik

  Hvis der er noget, der kan få danskerne op af stolene, så er det brugerbetaling i sundhedsvæsenet. For selvom man både i Norge, Sverige, Finland og Tyskland som noget helt naturligt betaler for at besøge lægen, så er det fortsat gratis i Danmark, og det ser mange gerne fortsætte. Ja, det modsatte ville nærmest være naturstridigt, forstår man ind imellem på debatten.

 • Tættere på vigtig sundhedsreform
  03.04.12 Politik

  Et nyt ambitiøst sundhedsudspil fra KL tegner godt for de nødvendige reformer, som sundhedsvæsenet har så stærkt brug for i de kommende år. Udspillet kommer i forlængelse af, at Danske Regioner har præsenteret deres bud på fremtidens sundhedsvæsen, og der er bestemt flere gode idéer i begge udspil, der kan styrke det danske sundhedsvæsen, så det bliver endnu mere effektivt og kan levere sundhedsydelser til borgerne af høj kvalitet, uden at samfundets udgifter løber løbsk.

 • Sundhedsforsikringer står stærkere end nogensinde
  13.02.12

  Man siger, at det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere. Og det er nok ikke helt skudt forbi, hvis man kigger på historien om sundhedsforsikringer. Det har nemlig vist sig, at danskerne nægter at give slip på sundhedsforsikringerne, selvom et politisk flertal nu har gjort dem skattepligtige. Resultatet er, at sundhedsforsikringerne står stærkere end nogensinde før.

 • Offentlig-privat samarbejde = effektivisering, vækst og innovation
  31.01.12

  Presset på den offentlige økonomi er gigantisk. Der skal prioriteres og effektiviseres for milliarder. Der skal udvikles velfærdsteknologi, som kan erstatte dyr arbejdskraft. Der skal opfindes nye koncepter, som gentænker velfærden. Det er lige præcis her, at konkurrencen og private leverandørers fokus på omkostninger og innovation kan hjælpe den offentlige sektor med at skabe resultater.

 • Lighed i sundheden?
  02.01.12

  Alle danskere uanset pengepung skal have lige adgang til sundhedsydelser af høj kvalitet. Det fremgår af regeringsgrundlaget, og det er et synspunkt, som Dansk Erhverv er enig i. Men lighed i sundheden kan være mange ting. At der for eksempel er lighed i behandlingssystemet, hvis man bliver syg, er ikke det samme som, at der også er lighed i muligheden for at leve et sundt liv.

 • Overset julegave til sociale virksomheder
  02.01.12

  Midt i finanskrisen kommer EU med en gave til alle de sociale virksomheder. Det er ikke nogen lille gave - alligevel synes den helt overset i Danmark.   Gaven består i, at EU-Kommissionen netop har vedtaget Social Business Initiative og udpeget tre relevante indsatsområder, der skal gøre det lettere at være social virksomhed i EU.  

 • Hvad med de voksne?
  24.10.11

  I sit regeringsgrundlag lægger regeringen op til en skærpet indsats for at støtte børn og unge. Man vil styrke tilsynet og skærpe mulighederne for at gribe ind overfor de familier, der ikke magter at løfte opgaven selv. Alt sammen meget positive tiltag for en gruppe mennesker, der ikke selv er herre over deres situation, og alt for ofte ender som ulykkelige kastebolde i andres spil.

 • Lys fremtid for offentlig-privat samarbejde
  18.10.11

  Mange analytikere har fældet en hård dom over fremtiden for det offentlig-private samarbejde under den nye regering. Det vil gå i stå – de røde vil rulle opgaverne tilbage til det offentlige.  

 • Skift hele slangen
  29.09.11

  Kender du det: Efter endnu en punktering ser du på slangen og må konstatere, at her hjælper det ikke med endnu en lap. Hele slangen må skiftes. Sådan en slange står vi nu med i overført betydning. Slangen repræsenterer serviceloven og det system, den regulerer. År efter år har vi lappet - nogen gange efter konkrete sager i medierne, nogen gange som led i politiske forlig - og nu er slangen udtjent.

 • Slip velfærdssystemet fri
  28.09.11

  Mistillid er ikke et godt grundlag for samarbejde og udvikling. Det ved de fleste – også den tidligere Socialminister. Af samme grund tog hun i foråret initiativ til at fjerne den særlige ”mistillidsbestemmelse” i retssikkerhedsloven.

 • Plejebarnet som gidsel
  19.09.11

  Det er ikke nemt at være privat plejefamilie i Danmark. For i øjeblikket straffer systemet det gode arbejde, så plejefamilier, der klarer deres opgave godt, bliver trukket i løn.  Lad mig give et eksempel fra den virkelige verden: Maja har boet hos Julie, Christian og deres to børn siden hun var to år gammel. Nu er Maja seks år, hun har stadig kontakt til sin biologiske mor, men kontakten fungerer ikke ordentligt, og i Majas verden er det Julie, Christian og deres børn, der er hendes familie. 

 • Selvejende daginstitutioner afhængige af kommuners velvilje
  05.07.11

  En ny rapport fra Socialministeriet konkluderer, at kommunerne kan lukke selvejende daginstitutioner, som de vil. Der er nemlig intet i den nuværende lovgivning, der beskytter institutionerne, og derfor er det op til den enkelte kommune at afgøre, om en selvejende daginstitution, der har en driftsaftale med kommunen, skal bevares. På den måde kan en kommune efter forgodtbefindende lukke selvejende institutioner.

 • Mere frihed på det sociale område
  22.06.11

  Private aktører på det sociale område har indtil for ganske nyligt ikke måttet tjene penge på deres arbejde. En uhensigtsmæssig paragraf i retssikkerhedsloven har i praksis betydet, at for eksempel botilbud- og opholdssteder har måttet danse på en økonomisk knivsæg, fordi de ikke har kunnet administrere et overskud.

 • Hvad blev der af det frie valg?
  04.04.11

  I debatten om brug af private aktører på velfærdsområdet fylder besparelser og laveste pris meget. Det er naturligvis vigtigt, at vi er bevidste om, hvordan vi bruger de offentlige ressourcer mest effektivt - særligt i en tid, hvor der er et enormt pres på den danske velfærd.  

 • Kommuner kvæler frie og selvejende daginstitutioner
  16.03.11

  De danske kommuner sidder i dag på næsten 80 procent af markedet på daginstitutionsområdet, og kommunernes monopol bliver større og større i takt med at de frie og selvejende institutioner bliver lukket. Konkurrencen er slet og ret unfair.

 • Tre skridt mod bedre velfærd
  15.03.11

  Vores velfærdssamfund har efterhånden mange årtier på bagen, og tiden er inde til et serviceeftersyn. Vi skal sætte fokus på det, vi skal og må bevare, men også ærligt erkende, at der er plads til effektivisering.

 • Opret en ny enhed for velfærd
  14.03.11

  Der er udbredt enighed om, at vi skal tænke kreativt i de kommende årtier, hvis vi skal imødekomme det pres, der er på vores velfærd. Alligevel er det stadig det offentlige, der løfter langt de fleste af vores velfærdsopgaver. Og selvom der politisk er stigende fokus på at inddrage private aktører, så er der ét segment, som for ofte bliver overset, når talen falder på offentlig-privat samarbejde.

Artikler

 • Gode takter i regeringens nye sundhedsudspil
  13.05.13 Politik

  Gode takter i nyt sundhedsudspil Sundhedsminister Astrid Krags nye sundhedsudspil sætter fokus på mange af sundhedsvæsenets udfordringer. Det glæder erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

 • Dokumenteret viden skal bane vejen for mere offentligt-privat samarbejde
  30.04.13 Politik

  Mere viden om, hvad der virker, større fleksibilitet og nye ideer til samarbejdet mellem det offentlige og private.

 • Recepten på mere konkurrence
  02.01.13 Politik

  Det 400 år gamle apoteksvæsen i Danmark er under pres for modernisering, liberalisering eller blot mere konkurrence. Branchen har rigtig mange interessenter, og de mødtes fornylig på et seminar, arrangeret af Dansk Erhverv. Enige blev de ikke, og kun ét er sikkert: Der vil ske ændringer. Af Kristian Kongensgaard

 • 2 computere om dagen holder anbragte børn og unge i gang
  02.01.13 Velfærd

  Det er Børnenes IT-Fonds vision, at alle børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, skal have deres egen bærbare computer. Også i år støtter Dansk Erhverv fonden, der er et samarbejde mellem IT-Branchen, Børnehjælpsdagen, Børnerådet og IDG Danmark. Af Kristian Kongensgaard

 • Medarbejdere har ingen særlig beskyttelse blot fordi de er ældst
  02.01.13 Ledelse

  Ligebehandlingsnævnet slår i en ny afgørelse fast, at det ikke er nok at være den ældste blandt flere opsagte for at få en godtgørelse for aldersdiskrimination. Både behandlingsinstitutionen Dyssegården, der var indklaget, og Dansk Erhverv, der førte sagen for medlemsvirksomheden, er meget tilfredse med udfaldet. Af Kristian Kongensgaard

 • Sådan opslår du et akutjob
  07.12.12 Ledelse

  Et ”akutjob” behøver ikke at være forbeholdt målgruppen. Virksomheden vælger selv, om stillingen kun skal slås op på Jobnet som akutjob, eller om man både vil sætte den sædvanlige jobsøgning i gang samtidig med, at man slår stillingen op på Jobnet. Men for at udløse præmien, SKAL opslaget på Jobnet.

 • Lampen skal ikke tændes før der er behov for lys
  19.11.12 Bæredygtighed

  Vores infrastruktur skal i fremtiden styres mere digitalt og intelligent, og det er en af de 9 anbefalinger til de første spadestik til grøn omstilling, som miljøministerens ”Erhvervspanel for Grøn Omstilling” har præsenteret for regeringen. Af Kristian Kongensgaard

 • EXPATS: Mangfoldighed skaber værdi og vækst
  19.11.12 Politik

  På konferencen ”Dimensions of Diversity” kom det frem, at Danmark er rimelig god til at tiltrække højtuddannede fra udlandet, men at det ikke er nok. I 2020 vil Danmark mangle 15.000 personer med en universitetsuddannelse ifølge Dansk Erhvervs fremskrivninger. Af Jannik Schack Linnemann

Cases

Pressemeddelelser

 • Klokkeklar afgørelse: Aarhus udmålte for lav løn til handicaphjælpere
  07.09.16 Velfærd

  En række kommuner – fx Aarhus – har udmålt så lave lønninger til handicaphjælpere, at det reelt har afskåret virksomheder med overenskomst fra at hjælpe borgerne.

 • Ny udbudslov er et tigerspring for offentligt-privat samarbejde
  19.11.15 Ledelse

  Den netop vedtagne udbudslov forbedrer samarbejdet mellem det offentlige og private. Samtidig bliver det nemmere for SMV’er at give bud på nogle af de cirka 300 milliarder kroner, det offentlige køber ind for årligt.

 • Offentligt privat samarbejde kan skabe en ny dansk eksportsucces
  24.04.15 Politik

  Dansk Erhverv fremsætter nu 15 konkrete forslag til, hvordan den offentlige sektor bliver bedre og billigere ved mere offentligt privat samarbejde. De 15 forslag vil samtidig skabe grundlaget for en ny dansk eksportsucces.

 • DE: Private kan skabe stor synergi på ældreområdet
  07.04.15 Velfærd

  Når kommunerne inddrager private leverandører på tværs af ældreområdet, kan der opnås store gevinster for den enkelte borger, medarbejdere og kommuner. Det viser ny rapport fra Rådet for Offentlig Privat Samarbejde.

 • Ny udbudslov åbner op for virksomheders innovationskraft
  18.03.15 Politik

  Regeringen præsenterer i dag en ny udbudslov, som vil være et tigerspring for bedre dialog mellem offentlig og privat. Loven har været længe undervejs, men resultatet har ifølge Dansk Erhverv været værd at vente på for de mange virksomheder, der handler med det offentlige.

 • Alt for mange udbud i sommerferien
  10.07.14 Velfærd

  Udbud midt i sommerferien giver dårlig konkurrence. Dansk Erhverv opfordrer de offentlige ordregivere til at blive bedre til at planlægge deres udbud, til gavn for både det offentlige og det private erhvervsliv.

 • Selvfølgelig kan den offentlige sektor både blive mere effektiv og mindre
  25.03.14 Politik

  "Det er ideforladt, hvis man blankt afviser, at den offentlige sektor kan blive både mere effektiv og mindre på samme tid. Ellers vil vi gerne komme med nogle ideer,” siger direktør Christian T. Ingemann.

 • Milliardaftale i Gribskov er et gennembrud
  05.03.14 Velfærd

  Gribskov Kommune offentliggør i dag resultatet af den hidtil største aftale på velfærdsområdet til en værdi af 2,6 milliarder kroner. Fremover skal private stå for størstedelen af ældreplejen og genoptræning i kommunen.

 • Regeringen spiller hasard med unges fremtid
  19.02.14 Politik

  Regeringens forslag til en reform af det merkantile grundforløb er dybt problematisk – både for virksomhederne og for den enkelte elev, mener Dansk Erhverv.

 • Offentligt ansatte dominerer kommunalpolitik
  06.11.13 Politik

  55 procent af de nuværende kommunalpolitikere er ansat i det offentlige. Det giver en skævvridning i kommunernes fokus, mener Dansk Erhverv, der opfordrer danskerne til at stemme på kandidater fra den private sektor ved det forestående kommunalvalg.

 • Danskerne positive over for konkurrence på velfærd
  30.10.13 Velfærd

  Er det i orden at bruge private leverandører til velfærdsydelser? Det har tidligere været et ideologisk spørgsmål, som delte danskerne. Men i de senere år har befolkningen og politikerne fået et mere pragmatisk syn på emnet.

 • Erhvervsliv tvivler på kommunalvalgets betydning
  23.10.13 Politik

  52 procent af virksomhederne mener ikke, udfaldet af kommunalvalget får betydning for dem, viser ny medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv. Kommunernes indsats for erhvervslivet skal have større fokus, mener Dansk Erhverv.

 • Indfør frit valg på genoptræning
  23.10.13 Velfærd

  Kun hver tredje kommune lever op til anbefalingen om højest en uges ventetid på genoptræning, viser ny undersøgelse. Dansk Erhverv opfordrer til, at der indføres frit valg på genoptræningsområdet for at komme problemet til livs.

 • Velfærd: Samarbejde med private gået helt i stå
  26.09.13 Velfærd

  På trods af et politisk ønske om at bruge private og selvejende organisationer mere på det sociale velfærdsområde, er der på fem år ikke rykket en eneste procentdel fra offentligt til ikke-offentligt regi. Uambitiøst, mener Dansk Erhverv.

 • Der er stadig for meget bureaukrati
  18.09.13 Velfærd

  Hvis erhvervslivet skal blomstre og skabe vækst i Danmark, kræver det gode rammebetingelser. Dansk Erhverv dokumenterer i en ny analyse, at 71 procent af medlemsvirksomhederne oplever, at mange myndigheder er unødvendigt bøvlede at have med at gøre.

 • Dansk Erhverv: Brug pengene smartere på socialområdet
  12.09.13 Velfærd

  Dansk Erhverv roser regeringens nye plan for socialområdet. Nu skal idéerne konkretiseres i praksis, og vi kan komme langt - også uden ekstra bevillinger - hvis vi bruger de eksisterende midler ordentligt.

 • Nødvendigt fokus på offentlige resultater
  10.09.13 Velfærd

  Produktivitetskommissionen lægger op til en fundamental og nødvendig ændring af styringen i den offentlige sektor. Resultater skal være i fokus og belønnes, og lederne skal holdes ansvarlige for sine resultater. Dansk Erhverv bakker op ændringen.

 • Vi skal videre ad reformvejen
  28.08.13 Velfærd

  Regeringens forslag til finansloven bliver fremlagt og diskuteret i disse dage. Dansk Erhverv bringer i dette nummer vores ønsker til den endelige finanslov med vægt på fortsatte reformer, der er afgørende for dansk vækst.

 • Pinlig FOA-kritik af Udbudsrådet
  08.10.12 Politik

  FOA’s formand skyder med skarpt mod Udbudsrådet, der har dokumenteret, at der er store gevinster ved at skabe konkurrence om kommunal rengøring. En pinlig kritik mener Dansk Erhverv, som påpeger, at analysen er grundig og udarbejdet af uafhængige konsulenter, og at fagbevægelsen selv har godkendt den.

 • Øget samarbejde med private kan gavne patienterne i Region Sjælland
  12.09.12 Politik

  Berlingske skriver i dag om Region Sjællands budgetaftale for 2013, hvor det fremgår, at regionen ønsker at indgå strategisk samarbejde med privathospitaler om at drive lægehuse i yderområder samt byde ind på drift af afsnit eller afdelinger på regionens egne sygehuse. Hos Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker ser man først og fremmest initiativet som en helt naturlig udvikling for det danske sundhedsvæsen, hvor private allerede er en integreret del af opgaveløsningen.

 • Danskerne har tillid til privathospitaler trods ’brodne kar’
  13.07.12 Velfærd

  Trods de senere års skandalesager har danskernes tillid til privathospitalernes ekspertise ligget fast med en stigende tendens fra 2010-2012. Det viser en ny undersøgelse fra Interresearch foretaget på vegne af Dansk Erhverv. Resultatet glæder Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, hvis medlemmer for nylig har vedtaget nye fælles retningslinjer, der skærper kravene til gennemsigtighed med kvalitetsbedømmelser, tilsynsrapporter og patienttilfredshed hos foreningens medlemmer.

 • Ny undersøgelse: Danskerne vil på privathospital, når ventetiden bliver for lang
  10.07.12 Velfærd

  Nyligt fremlagte tal viser, at ventelisterne inden for psykiatrien er steget. Men de danske patienter vil ikke vente på behandling i det offentlige. En dugfrisk befolkningsanalyse gennemført af Interresearch for Dansk Erhverv viser med al tydelighed, at flertallet af de danske patienter vil have ret til at blive behandlet på et privathospital, hvis ventetiden bliver for lang i det offentlige.

 • Ringe sammenhæng mellem psykiatri og private tilbud
  13.02.12 Velfærd

  Alt for mange psykiatriske patienter bliver tabt, fordi sammenhængen mellem den offentlige psykiatri og de socialpsykiatriske tilbud er for dårligt. Kæmpe problem, mener Dansk Erhverv. Alt for ofte ender psykiatere med at udskrive syge patienter i stedet for at sende dem videre til efterbehandling i de socialpsykiatriske tilbud. Det skyldes, at sammenhængen mellem regionalpsykiatrien og kommunerne er alt for ringe. Der går simpelthen bureaukrati og sagsgang i det, der burde være et glidende forløb.

 • Ødelæggende korstog mod udbud
  08.11.11 Politik

  Enhedslisten vil som led i finanslovsforhandlingerne frigøre kommunerne for en aftale med regeringen om at fremme konkurrence om løsning af offentlige velfærdsopgaver. Enhedslisten skaber fejlagtigt det billede, at der er tale om tvang. Men det er i virkeligheden en frivillig aftale, hvor udgangspunktet er en pragmatisk holdning til konkurrence – og at kommunerne selv kan se ideen i at øge konkurrencen.

 • Danskerne støtter private leverandører af velfærd
  17.10.11 Velfærd

  Danskerne er blevet markant mere positive over for private leverandører af eksempelvis sygehusbehandling, skole og hjemmepleje. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv. 46 pct. af danskerne på 18 år eller derover er positivt stemt over for at bruge private leverandører til velfærdsydelser. For bare et år siden var kun 40 procent positive.

 • Velkommen oprydning i regeljungle omkring udbud
  01.07.11 Politik

  Nye regler fra Økonomi- og Erhvervsministeriet giver større fleksibilitet, når offentlige myndigheder udbyder opgaver. En yderst kærkommen forenkling af udbudsreglerne, mener Dansk Erhverv. Nu bliver det nemmere for virksomhederne at få det offentlige som kunde. Økonomi- og erhvervsministeriet har i dag offentliggjort en række nye regler, der skal gøre udbud nemmere for både den offentlige udbyder og virksomheder. Dansk Erhverv byder ændringer velkommen:

 • Rammeaftaler er ingen universalløsning
  14.06.11 Politik

  En ny rapport fra Udbudsrådet viser, at der er et stort potentiale for at bruge rammeaftaler klogere. Vi har ikke råd til at gå glip af fordelene, mener Dansk Erhverv. Rammeaftaler kan lette udbudsprocessen og give et gunstigt resultat for både indkøbere og leverandører, men det kræver, at vi bliver bedre til at udnytte dem.

 • Sol over bedre velfærd
  10.06.11 Velfærd

  Også Dansk Erhverv er repræsenteret på det store Folkemøde på Bornholm i næste uge, hvor organisationen vil sætte fokus på at inddrage private og selvejende aktører i social velfærd.

 • Fire ud af fem ældre vil have frit valg af plejebolig
  13.05.11 Velfærd

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 78 procent af de ældre ønsker frit valg af plejebolig. Det er syv procent flere end sidste år. Dansk Erhverv: det er en udvikling vi skal støtte med mangfoldighed i tilbuddene. Fire ud af fem ældre ønskede selv at vælge plejebolig i 2010. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Samtidig er ventetiden på plejehjem faldet, og kun 6 kommuner overholder ikke ventetidsgarantien på 60 dage. Det er en forbedring i forhold til sidste år.

 • Hovedstadsregionen imponerer med udbudsvækst
  19.04.11

  Nye tal fra Udbudsvagten bekræfter, at det offentlige er bedst til at sende opgaverne i udbud i hovedstadsregionen. Hovedstadens politikere har – i modsætning til andre steder i landet - forstået, hvor stort potentialet er, mener Dansk Erhverv. Borgerne i hovedstadsregionen bliver langt oftere end borgerne i resten af landet tilbudt private løsninger. Myndighederne i hovedstadsregionen er nemlig dem, der er mest ivrige for at sende flere opgaver i udbud. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.

 • Det offentlige gør-det-selv på it
  15.04.11

  Staten og kommunerne foretrækker at varetage driften af it-miljøer på egen hånd frem for at lægge opgaven ud til private leverandører, viser tal fra Danmarks Statistik. Dansk Erhverv efterlyser et opgør med ”gør-det-selv”-attituden i det offentlige, da det kan være både billigere og bedre at lade private leverandører løse it-opgaverne.  

 • Store udsving i daginstitutionernes udgifter
  14.04.11

  Nye tal fra Udbudsrådet viser, at daginstitutionerne har uforklarligt store udsving i udgifterne pr. barn. Dansk Erhverv foreslår at lave konkurrence på effektivitet. Udbudsrådets nye analyse af konkurrence på daginstitutionsområdet viser, at der er store udsving i daginstitutionernes udgifter pr. barn. Men det er ikke lykkedes i analysen at finde nogle forklaringer på udsvingene.

 • Færre udbud på velfærdsområdet
  08.04.11

  Nye tal fra Udbudsvagten viser, at det samlede antal udbud steg fra 2009 til 2010, men velfærdsområdet går kraftigt tilbage. Det offentlige har ikke forstået, hvor potentialet er størst, mener Dansk Erhverv. Det går i den rigtige retning med antallet af udbud, viser nye tal fra Udbudsvagten.

 • Stort potentiale i privat ældrepleje
  17.02.11

  V og K ønsker at forbedre frit valgs-ordningerne indenfor ældreplejen. Det skal ske ved at sikre andre aktører end kommunen, og derfor skal dele af hjemmeplejen i udbud. Et tiltrængt forslag, hvis vi vil bevare vores høje velfærdsniveau i fremtiden, mener Dansk Erhverv.

 • Privathospitalerne efterlyser respekt og samarbejde
  12.11.10

  Samarbejdet mellem de private sygehuse og det offentlige sundhedsvæsen fungerer godt på de overordnede linjer, men den private sygehussektor savner mere respekt om fagligheden. Trods samme faglige baggrund og de samme regler, oplever ledelserne i Danmarks private hospitaler ikke, at deres kolleger i det offentlige har respekt for hverken faglighed eller virksomhedsdrift. Det viser en rundspørge blandt medlemmer i Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK.

 • Med på udbudsvognen
  12.11.10

  Antallet af udbud i Hovedstaden er uden sammenligning størst. Til gengæld er den procentuelle vækst i antallet af udbud størst i Midtjylland, viser nye tal fra Udbudsvagten, som Dansk Erhverv har analyseret. Der er stor forskel på, hvor gode de offentlige myndigheder i de forskellige landsdele er til at sende opgaver i udbud. Det viser Dansk Erhvervs nye Udbudsbarometer, som er lavet på baggrund af tal fra Udbudsvagten.

 • Giv mere rum til de private
  12.11.10

  Hvis kommunerne og det offentlige tør vove noget mere, give mere plads og rum og bruge hele paletten af udbudsværktøjer– ja så skal de private nok være der. Og det er til gavn for alle parter. Det mener Rikke Hvilshøj, marketingdirektør i Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s, der også er tidligere medlem af Udbudsrådet.  

 • Vigtig viden fra Udbudsrådet
  12.11.10

  Gennem de seneste knap to år har Udbudsrådet leveret vigtig viden om det offentlig-private samarbejde. Viden, der på sigt kan være med til at øge kvaliteten og viden om det offentlige private samarbejde, vurderer Dansk Erhverv.

 • Tryk på speederen
  11.11.10

  Potentialet for inddragelse af private leverandører i den offentlige opgaveløsning er mere relevant end nogensinde. Men der skal mere fart på samarbejdet mellem det offentlige og det private, understreger adm. direktør i Dansk Erhverv, Jens Klarskov.

 • Brug for effektive offentlige indkøb og reducering af sygefravær
  09.11.10

  Plads til forbedringer Regeringens finanslovsforslag for 2011 cementerer behovet for at sikre mere effektivitet og kvalitet i de offentlige velfærdsopgaver - bl.a. effektive indkøb og reducering af det offentlige sygefravær. Men i Dansk Erhverv ser vi to yderligere områder, hvor der er klar plads til forbedringer: Tænk på tværs

 • Kommuner rådgiver forkert om fleksjob
  16.09.10

  Virksomheder uden overenskomst kan ikke være sikre på, at de får korrekt rådgivning af kommunen, når de ansætter fleksjobbere. Det kan koste virksomhederne mange penge.

 • Overraskende stigning i beskæftigelsen
  16.09.10

  Opsvinget er så småt ved at få fat, vurderer Dansk Erhverv på baggrund af dagens overraskende beskæftigelsestal. I andet kvartal 2010 steg antallet af beskæftigede med 45.000 personer set i forhold til 1. kvartal.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner