Dansk Erhverv: Enklere regler kan mindske skattesnyd

Mere kontrol er ikke vejen frem, hvis man vil skattesnyd i virksomhederne til livs, mener Dansk Erhverv.

En svag kontrol af de mindre virksomhedernes skatteregnskaber kan friste til skattesnyd, men løsningen er ikke at indføre mere kontrol.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv, der repræsenterer omkring 17.000 virksomheder.

Flere skatteeksperter vurderer nemlig søndag over for Politiken, at de seneste års besparelser i Skat har forringet kontrollen med de mindre virksomheder, hvilket leder til mere skattesnyd.


- Man kan ikke udelukke, at nogle virksomheder vil være fristet til at snyde på vægten, hvis der er mindre kontrol, siger Jacob Ravn, der er skattepolitisk chef i Dansk Erhverv.

- Men vi vil gerne have, at alle efterlever reglerne, da snyd går ud over alle de virksomheder, der overholder reglerne, siger han. 

- Det er en konkurrencefordel, hvis virksomheder snyder med skatten, så vi vil gerne have et system, hvor man er sikker på, at alle virksomheder betaler den samme skat. 

Læs også: Skatteminister undsiger anonym sladretjenste

I Politiken opfordrer flere førende skatteeksperter den nye skatteminister Benny Engelbrecht (S) til at genoplive den løbende kontrol med mindre virksomheder og selvstændige. 

Men det er den forkerte vej at gå, mener Dansk Erhverv. Erhvervsorganisationen påpeger, at det nuværende skattesystem er blevet for kompliceret. 

Læs også: Regeringen gennemfører regelforenklinger for virksomheder

- Der kan selvfølgelig være bevidst snyd fra nogle virksomheder, men der kan også være virksomheder, som ubevidst kommer til at snyde, fordi reglerne er så svære at gennemskue. Især for de små virksomheder, siger Jacob Ravn.

Læs også: Skattemedarbejdere tjener ders løn hjem op til 35 gange

I en stor undersøgelse fra 2012 påviste Skat, at virksomhederne årligt snyder i skat for 2,8 milliarder kroner.

- Hvis man derfor starter med at gøre reglerne enklere, så ville det være lettere for virksomhederne at efterleve reglerne, siger Jacob Ravn. 

- Så kunne man samtidig undgå en situation, hvor Skat kaster sig over alle, da det er dyrt at blive kontrolleret for virksomhederne, siger han.

Emneord: Skat, Digital sladretjeneste, Dansk Erhverv, Morten Østergaard, Små og mellemstore virksomheder
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også